Digidexo.com

Hanta Virus Symptomer og Cure

Hantavirus er en sykdom spres gjennom gnagere droppings. Selv om utgangspunktet fremstår som noe mer enn influensa, vil smittede pasienter snart utvikle kortpustethet og sykdommen er ofte dødelig etterpå. Hvis fanget tidlig hantavirus kan behandles, kan om riktig diagnose være vanskelig.

Eksponering

Hantavirus er spredt i avføring og urin fra gnagere, særlig hjort mus, hvite-footed mus, bomulls rotter og ris rotter. I enkelte vestlige stater, opp til 14 prosent av hjort mus befolkningen bære hantavirus, men infiserte gnagere vises sunn. Innånding av støv kontaminert med gnagere droppings er det primære middel for menneskelig eksponering. Huseiere med gnager infestation er den har størst risiko for å pådra hantavirus, men turgåere som oppholder seg i sjelden brukte hytter eller camping områder blir også advart mot å støte smittet muse avfall. Hantavirus kan ikke spres fra menneske til menneskelig kontakt.

Symptomer

Hantavirus Pulmonary Syndrome (HPS) har en inkubasjonstid på mellom fem og 21 dager fra første eksponering for infiserte gnagere droppings. Sykdommen vil først manifestere seg som influensalignende symptomer: feber, frysninger og verkende muskler. Faktisk legemet innledningsvis reagerer som det ville dersom infisert med influensa eller andre virus. Infiserte pasienter vil begynne å føle seg bedre, men innen en dag eller to vil utvikle kortpustethet og en tørr hoste. Dette indikerer at pasientens lunger blir fylt med væske. Innen 24 timer pasienten vil ha store problemer med å puste, og hvis sykdommen forblir ubehandlet, er sannsynlig død.

Behandling

Hvis du har vært utsatt for museskitt og utvikle influensalignende symptomer, besøk din primære omsorgsperson. Siden hantavirus er uvanlig i USA, være sikker på at legen din er klar over din mulig eksponering. I løpet av influensalignende fase av sykdommen, blodprøver er den eneste metode for bekreftelse hantavirus infeksjon. På dette stadiet vil legen forskrive antivirale medisiner. Hvis du utvikle kortpustethet eller hoste etter influensa-lignende fase, søke medisinsk behandling umiddelbart. Pasienter i kardiopulmonal fase av HPS overvåkes i en intensiv-pleieenhet, aggressivt behandlet med antivirale midler og hvis nødvendig, plasseres på en respirator for å hjelpe pusting. Likevel, på dette stadiet hantavirus dødeligheten er mellom 30 og 50 prosent.

Forebygging

Den hantavirus er i stand til å overleve i gnagere droppings i opptil tre dager. For å rydde opp potensielt infiserte gnagere sengetøy, avføring eller støv, don vernehansker og støvmaske og våte kontaminerte områder med en løsning av to kopper husholdningsblekemiddel til én liter vann. Ikke feie eller støvsuge området, så det kan utsette deg for luftbåren smitte. Infiserte klær og sengetøy kan vaskes i varmt vann med vanlig vaskemiddel. Vask hendene grundig med såpe og vann etter fjerning hanskene.