Digidexo.com

Hva du skal spise når du har influensa

Hva du skal spise når du har influensa


Influensa kan tappe energien vår og også ta bort vår appetitt. Mange matvarer synes unappealing når vi er syke. Det er viktig å holde seg hjemme, få nok hvile, og å ta det med ro som kroppen vår gjenoppretter fra influensa og dens symptomer. Vår kropp og fordøyelsessystemet vil være følsom for visse matvarer og væsker før vi er fullt restituert. Nedenfor er en liste over matvarer som kan konsumeres mens du er syk med influensa.

Vann eller Lemon-Lime kullsyreholdige drikker

Hvis du har kastet opp nylig, ikke spise eller drikke i minst en time etterpå. Hvis en time eller mer har gått og du ikke har kastet opp igjen, begynne med å prøve to gram vann eller en flat sitron-lime kullsyreholdig drikke.

Te, fruktjuice, suppe buljong

Hvis du ikke har kastet opp i noen timer, begynner å drikke mer væske for å holde fra å bli dehydrert. Prøv å drikke te, frukt, juice eller brus, eller nipper suppebuljonger som kylling buljong.

Vanlig Toast eller Crackers

Spis vanlig toast eller brus kjeks for å holde kvalme ned. Gradvis introdusere disse matvarene som oppkast avtar.

Bananer, eplejuice, Applesauce, Rice

For å lette diaré symptomer, spise mat som har løselig fiber som bananer, eplejuice, eplemos, eller ris.

Solid Foods

Når du begynner å få mer hvile, og symptomene begynner å forsvinne, gradvis legge fast føde i dietten din. I begynnelsen, spise mat som potetmos som er lett på fordøyelsessystemet. Introdusere flere matvarer som appetitten kommer tilbake, og du føler deg selv utvinne.