Digidexo.com

Hvordan typer musikk påvirke puls?

Hvordan typer musikk påvirke puls?


Musikk kan endre stemninger og berøre folk på fysiske, følelsesmessige og åndelige plan. Den har makt til å skape stemninger og høyne eller svekke følelser. Fysisk, folk reagerer på musikk på mange måter. For noen mennesker, visse rytmer fremkalle umiddelbar respons; de rett og slett nødt til å flytte til beat. For eksempel, en autistisk gutt som tidligere var i stand til å knytte skolissene lært nesten umiddelbart når instruksjonene ble satt til musikk.

Rhythm

Selvfølgelig kan musikk påvirker forskjellige mennesker på forskjellige måter. En fasett av musikk, rytme, spiller en viktig rolle i den menneskelige kroppens reaksjon på en sang. Hørte en gang, kan rytme lokke fram en fysisk reaksjon. Menneskekroppen har sine egne rytmer som hjerteslag og pust; Følgelig, når folk hører musikk, de ofte svare på rytmen - kanskje ved å banke sin fot eller dans.

Barokk musikk

Bestemme hvordan kroppen reagerer på musikk er ikke vanskelig. Klassisk musikk, spesielt fra barokken, har vist seg å slappe av hjertefrekvens og puls og dermed gjøre det mulig for sinnet til å fokusere og konsentrere seg. Barokkmusikk utløser også venstre og høyre side av hjernen, i sin tur stimulere og optimalisere læring og informasjon oppbevaring. I tillegg, og samtidig forbedre læreevne, det senker blodtrykket, som påvirker åndedretts og hudens elektriske motstand.

Rock Music

En studie på effekten av rock-and-roll musikk på hjerte og puls priser funnet at blant tre grupper - 12 til 22, 37-47 og 47-57 år - den eldste gruppen hadde en økt hjertefrekvens og puls etter å ha lyttet til rock-and-roll musikk i fem minutter. Den-12-til-22-år-gamle gruppen hadde en redusert sats eller ingen målbar økning.

Music Therapy

Mens musikken og den menneskelige responsen på det er personlig, har forskere gjenoppdaget musikkterapi som en måte å fremme helbredelse og bedre helse. Gamle kinesiske, amerikanske indianere, greske og afrikanske kulturer avhengig av musikk for healing, beroligende og lindrende stress. I dag er forskere utforsker virkningen av musikk på enkeltpersoner. En melodi som slapper en person vil senke pulsen og senke blodtrykket og samtidig øke blodstrømmen. Selv om forskerne ønsker å finne en rytme som vil lette denne prosessen for alle, i sannhet den type musikk som fungerer best avhenger av den enkeltes smak, det være seg opera, barokk eller rock and roll.