Digidexo.com

Anbefalte Vitaminer for kvinner

Generiske og navn merkevare vitaminer er tilgjengelig i formuleringer spesifikke for kvinner eller for noen voksne å bruke. En organisasjon kalt USA Pharmacopeia (USP) setter kvalitetsstandarder i tillegg til krav om renhet og innhold av vitaminer for salg i USA. Både over-the-counter og reseptbelagte vitaminer er evaluert av dem, selv om medisinsk råd fra en lege bør følges når de vurderer noen form for et kosttilskudd eller endring i kostholdet. Vurdere denne informasjonen om anbefalte vitaminer for kvinner.

Folat

Folat, som også er referert til som folsyre eller vitamin B9, er anbefalt av the Food and Drug Administration for å bli tatt av en kvinne som kan bli gravid, fordi den bidrar til å hindre fødselsskader i hjernen. Kvinner som prøver å bli gravid, eller som allerede er gravid bør få 400 mikrogram folat hver dag. Matvarer som inneholder naturlig folat inneholder spinat, appelsinjuice eller befestede korn som pakket korn; folat kan også kjøpes som et supplement eller kan være en ingrediens i multivitaminer og prenatal vitaminer.

Iron

Kvinner som kan bli gravide bør sørge for å konsumere mat eller kosttilskudd som er rike på eller beriket med jern. The United States Department of Agriculture anbefaler et daglig mengde på 18 milligram jern for kvinner alder 19 til 30. Jern finnes i kjøtt, spinat og berikede matvarer samt i multivitaminer og prenatal vitaminer.

Vitamin B12

Kvinner som er over 50 år anbefales å ta tilskudd av vitamin B12 for å nå en total på 2,4 mikrogram daglig. I tillegg, National Institutes of Health Office of Kosttilskudd anbefaler at kvinner som er gravide får minst 2,6 mikrogram vitamin B12 daglig, og ammende kvinner bør få 2,8 mikrogram daglig. Vitamin B12 er fremmer kognitive funksjoner, og manglene kan føre til anemi og demens.

Vitamin C

Kvinner som kan bli gravide anbefales å få minst 75 mikrogram daglig av vitamin C. Vitamin C hjelper til med opptaket av jern og kan redusere risikoen for kvinner å utvikle anemi under svangerskapet. Kvinner kan spise mat som sitrusjuice eller appelsiner, eller ta et supplement som bare inneholder vitamin C eller få anbefalt daglig dose ved å ta en prenatal eller multivitamin hver dag.

Vitamin D

Kvinner er anbefalt av Food and Drug Administration for å få 25 mikrogram vitamin D hver dag, spesielt de som er i fare for bein sykdommer som osteoporose. Vitamin D er lagt til matvarer som melk og appelsinjuice og er tilgjengelig i kosttilskudd samt lagt til multivitaminer. Vitamin D hjelper kroppen absorbere kalsium, noe som kan hindre tap av beinmasse og kosttilskudd kan være nødvendig hos kvinner som er eldre, har mørk hud eller ikke får eksponering for naturlig sollys.

Prenatal og Multivitaminer

Kvinner som ikke får riktig mengde næringsstoffer fra matvarer kan bli anbefalt å ta en daglig multivitamin, og de som kan bli gravid kan vurdere en prenatal vitamin. Disse kosttilskudd er regulert av Food and Drug Administration og inneholder anbefalt daglig inntak av mange nødvendige vitaminer og mineraler. Noen prenatal vitaminer inneholder også avføring myknere og fiber for å redusere risikoen for forstoppelse som kan følge av jern eller mot graviditet.