Digidexo.com

Piller som forårsaker Håravfall

Du kan føle frisk som en fisk, men en dag, ut av det blå, merker du at håret ditt faller ut, i bunter. Det er alltid oppsiktsvekkende og sjokkerende når noe unormalt og uventet skjer, og å miste håret er ikke noe unntak. Hvis du ikke er syk, og er ikke i overgangsalderen, da den skyldige kan være i medisinskapet. En av de legemidler som du tar for en annen tilstand kan meget vel være årsaken til at håret til å falle ut. Det er alltid lurt å diskutere dine medisiner med legen din før du tar dem for å finne ut hva de mulige bivirkningene er.

Anti-depressiva

Anti-depressiva, spesielt Celexa, har vært knyttet til hårtap. Andre anti-depressiva som kan føre til hårtap inkluderer Zoloft, Prozac og Paxil, ifølge Quickcare.org. Det antas at Celexa utarmer protein og aminosyrer. Etter at håret er sammensatt av proteiner, er det forståelig at dette stoffet kan føre til hårtap.

Steroider og ikke-steroide antiinflammatoriske midler

Steroider (anti-inflammatorisk medisin) kan skape kaos på håret og få den til å falle ut. Hvis du har gikt og tar ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, bruk av kortikosteroider narkotika eller andrenocorticotropic narkotika, kan dette føre til at håret til å kaste. Steroider er produsert av hormoner som er svært lik androgener, som er de mannlige kjønnshormoner. Den mest potent androgen er testosteron, og hvis du introdusere det inn i kroppen din vil du oppleve maskuline egenskaper, for eksempel tynt hår, skallet, dypere stemme og aggresjon, ifølge Kidshealth.org (Se ytterligere referanser). For mye vitamin A kan føre til håret ditt faller ut også, så pass på at du ikke tar for mye.

Akne medisinering

Roaccutane, som brukes til å behandle akne, kan føre til at håret til å falle ut. Interessant er det noen pasienter som tar Accutane ikke rapportere hårtap før de slutter å ta det, mens andre sier at hårtap starter så snart de begynner på medisiner. Ifølge Dr. William Rassman, medisinsk direktør og grunnlegger av New Hair Institute (Se Andre ressurser), hvis du tar Accutane, kjertel elementene i håret vil bli påvirket, og som de mengder av talgproduksjonen avta, håret kan blir skjør og tørr. Blod tynning legemidler (antikoagulanter), slik som warfarin og heparin kan resultere i tap av hår, som kan dilantin, som er en anti-krampe medisinering.

Chemo

Hvis du får kjemoterapi, kan du miste håret. Mye av dette avhenger av bestemte legemidler som blir brukt i kreftbehandling, styrken på medisinen og dosen. i tillegg til spesiell følsomhet for narkotika. Håret ditt vil vokse tilbake. Når du gjennomgår kjemoterapi, narkotika føre til at håret til å slutte å dele, ifølge HealthScout.com. Dine hår sjakter blir tynne og bryte av når det nye håret spirer gjennom hodebunnen

Prevensjonsmidler

Orale prevensjonsmidler har vært kjent for å forårsake en hårtap tilstand som kalles telogen effluvium. Dette er non-arrdannelse alopecia og er ikke en permanent tilstand. Hårtap kan være liberal i starten, ifølge Emedicine.com, men tilstanden løser seg vanligvis i løpet av seks måneder. Når du tar p-piller du er innføre hormoner i kroppen din. Når hormonene er i endring, under graviditet, etter fødsel, i overgangsalder eller når du introduserer dem inn i kroppen din via et prevensjonsmiddel, det har en innvirkning på håret ditt, og hårtap kan føre til.