Digidexo.com

Hvordan Gi en B-12 injeksjon

Hvordan Gi en B-12 injeksjon


Vitamin B12, et stort molekyl som er lagret i muskel-og andre organer, oppnås først og fremst ved å spise dyr og melkeprodukter, selv om kroppen foreta en liten mengde av det i mage-tarmkanalen. Å absorbere B12, trenger vi en "hjelper molekyl" (teknisk, et glykoprotein kalt "intrinsic factor", skilles ut av mageslimhinnen). Mens noen mennesker har et gen som hindrer dem fra å gjøre dette intrinsic factor, andre mister den evnen som de gamle. Denne mangelen på B12 fører til pernisiøs anemi. Det er to hovedmåter å få B12 absorbert inn i våre systemer - gjennom en intranasal spray og ved intramuskulær injeksjon. Mens ideen om å gi noen (eller deg selv) en injeksjon kan virke skremmende i starten, er det ikke vanskelig.

Hvordan Gi en B-12 injeksjon

•  Vask hendene grundig. Pakk sprøyten hvis den er forseglet i plast. Sett det (med nål dekselet på nålen), B12 hetteglass, en bomullsdott og beholder med alkohol på telleren.

2 våt bomullsdott med alkohol og tørk gummi toppen av B12 hetteglasset godt. Ta opp sprøyten, fjern kanylen og trekke tilbake på stempelet for å tillate en mengde luft i som tilsvarer mengden av B12 du skal injisere.

•  Hold sprøyten i din dominerende hånd, være forsiktig med å la nålen å røre noe. Hold B12 hetteglasset i ikke-dominant hånd, og skyv nålen inn i gummi toppen. Sprøyt luften fra sprøyten inn i B12 hetteglasset mens hetteglasset er fortsatt oppreist.

Inverter B12 ampulle med nålen inne i fluidet. Trekk tilbake på stempelet og se på merkene på sprøyten for å se hvor mye B12 som du har overført til sprøyten. Stopp når du kommer til det aktuelle beløpet. Slå mot siden av sprøyten for å tvinge eventuelle bobler opp og ut av sprøyten og inn i ampullen. Trekk kanylen fra hetteglasset og sette flasken på disken. Oppsummering nålen (kun oppsummering rene, ubrukte nåler) og still sprøyten til side. Sørg for å trippelsjekke dosen din før du gir den.

Når du har funnet riktig intramuskulære injeksjonsstedet ved hjelp av egnede landemerker, bruk en annen bomullsdott fuktet med alkohol for å rense huden. Trekk huden spydighet der det ble rengjort. Med din dominerende hånd holder nålen, sikte nålen på renset området, og med en rask bevegelse som du kaster en dart, stupe nålen inn i muskelen.

Det er spesifikke områder der å gi intramuskulære injeksjoner som B-12. Sørg for å diskutere thourghly med helsepersonell hvor du skal sette injeksjonen og hvordan å finne området nøyaktig. Injeksjonen i feil område kan føre til komplikasjoner med absorpsjon. Du kan også være mer sannsynlig å treffe bein, nerver og blodårer hvis du ikke er i riktig område.

Trekk tilbake litt på stempelet og se om du trekker blod tilbake i sprøyten. Hvis alt er klart, trykk ned på stempelet til all B12 har blitt overført fra sprøyten til muskelen. Det er viktig at det ikke er blod suges inn i sprøyten - hvis det er avbryte injeksjonen og begynne på nytt. Hvis blodet suges opp i sprøyten, er det sannsynlig at du er i en blodåre, og vil være å gi medisinen via intravenøs metoden heller enn intramuskulært som vil endre absorpsjonshastigheten.

•  Trekk nålen ut av muskelen raskt og umiddelbart bruke bomullsdott med alkohol på det. Har den enkelte trykk ned hardt på bomullsdott i et minutt eller to. Påfør en bandasje til injeksjonsstedet.

Hint

  • Dette er en intramuskulær injeksjon, slik at nålen må gå dypt inn i muskelen, i motsetning til en subkutan injeksjon, for eksempel en allergi skutt, som går like under huden.
  • Hvis du må gi deg selv en B12 injeksjon, er det lettere å gjøre det i den øvre lår muskel, litt mot utsiden. Sørg for å avklare nøyaktig muskel nettsted med heatlh omsorg leverandøren før injisering.
  • Hvis du ser blod når du trekker tilbake på stempelet, har du sannsynligvis truffet en vene eller arterie. Trekk nålen og begynne på nytt med en ny nål, ny dosering av medisiner og et nytt område.
  • For din egen sikkerhet, har en profesjonell sykepleier eller lege instruere deg på riktig metode for å gi en B12 injeksjon og ha henne se deg gjøre det første gang.
  • Hvis du gir en injeksjon i setemuskelen, sørg for at den er høy, og på utsiden av rumpeballe, som isjiasnerven går nedover midten av rumpeballe, og du ikke ønsker å skade at hovednerven.