Digidexo.com

Påvist Hårtap behandlinger

Påvist Hårtap behandlinger


Det er ingen bevist kur for skallethet. I 2007 forskere ved University of Pennsylvania School of Medicine var i stand til å vokse hår på mus ved hjelp av stamceller. Denne forskning kan en dag føre til en skallethet kur. Inntil da er det en rekke av påviste behandlinger for forskjellige typer av hårtap, med varierende grad av effektivitet.

Arvelige Håravfall behandlinger

Selv om det ikke er fullt ut effektiv kur for arvelig hårtap, er det to medikamenter for tiden er godkjent av Food and Drug Administration til å behandle det.

Minoxidil (ingrediensen i Rogaine) er en over-the-counter lotion eller skum som kan bli brukt av både menn og kvinner. Det brukes på hodebunnen to ganger daglig. Det kan enten redusere frekvensen av håravfall eller stimulere gjenvekst, innen 12 uker. Det nye hår kan være tynnere og kortere enn tidligere, og en hvilken som helst ny hårvekst vil stoppe ved opphør av behandlingen.

Finasteride (ingrediensen i Propecia) er en resept pille brukes til å behandle mannlig mønster skallethet. Da tas daglig, kan det redusere frekvensen av håravfall eller stimulere gjenvekst innen flere måneder. Det må tas med på ubestemt tid for sin virkning for å fortsette. Det er ikke godkjent for bruk hos kvinner.

Alopecia areata

Alopecia areata er en tilstand der håret faller ut i små runde flekker. Håret vokser tilbake i de fleste tilfeller, men det er mange behandlinger tilgjengelig for å fremskynde prosessen.

Kortikosteroider kan injiseres inn i hodebunnen på en månedlig basis, forårsaker ny hårvekst i løpet av fire uker. Kortikosteroid kremer eller salver kan anvendes også, men er mindre effektive.

Anthralin kremer eller salver kan anvendes på hodebunnen daglig, forårsaker ny hårvekst i løpet av 12 uker.

Minoxidil, kan også brukes ved behandling av Alopecia areata.

Stoppe kjemiske behandlinger

Hvor håravfall er forårsaket av kjemiske behandlinger som fargestoffer, blekemidler og rettetang, noen ganger bare stoppe slik behandling kan la håret vokse tilbake.

Tinea Capitis

Tinea capitis er en sykdom forårsaket av en soppinfeksjon. Dens symptomer inkluderer brutt hår. Det kan behandles med antisopp muntlige medisiner som Griseofulvin, ketokonazol, itrakonazol, terbinafin, og fuconazole.

Kirurgi

En hudlege kan anbefale kirurgi for å behandle skallethet, tynt hår, eller hår tap forårsaket av skade.

I hårtransplantasjon kirurgi, er små strimler av hodebunnen med hår fjernet fra baksiden eller sidene av hodet og podet på balding områdene. Hår på disse stripene begynner å vokse etter ca to måneder, og begynner å se naturlig etter ca seks måneder.

I skalp reduksjon kirurgi, er flere inches av skallet hud fjernes helt, og de to sidene er sydd sammen. Denne prosedyren er ofte utført sammen med hårtransplantasjon kirurgi. Enheter kalt "skalp forlengere" kan settes inn under områder av hodebunnen med hår i noen uker.