Digidexo.com

Hensikten med å tilsette vitamin B12-injeksjoner til eldre

Vitamin B12 finnes i mange vanlige matvarer og er viktig for produksjon av røde blodceller og nerveceller. Eldre mennesker krever ofte vitamin B12-injeksjoner for en rekke grunner til alt fra kosthold til traumer til forhold som gjør dem ute av stand til å absorbere B12 normalt.

Farene ved B12-mangel

Mennesker med en B12-mangel er utsatt for problemer inkludert svakhet, tretthet, kortpustethet, og nummenhet i hendene. I ekstreme tilfeller kan dette føre til anemi når det ikke er nok B12 i kroppen for å produsere røde blodceller.

Årsaker

Eldre mennesker trenger ofte B12-injeksjoner fordi kroppene deres er ikke i stand til å produsere den indre faktor, et enzym som trengs for å absorbere B12. Et dårlig kosthold og tilstander som Crohns sykdom også hemme opptaket av vitamin B12.

Betydning

Selv om en eldre person ikke lider av en av de betingelser som er nevnt ovenfor, de er mer utsatt for å lide av B12-mangel, fordi menneskekroppen evne til å absorbere B12 avtar med alder, skyldes for en stor del til en reduksjon av magesyre.

Time Frame

Siden den menneskelige kroppen lagrer normalt nok B12 til å vare i tre år, et vitamin B12 injeksjon gir mest eldre mennesker nok av vitamin å vare dem i måneder eller år.

Betraktninger

Eldre mennesker kan trenge B12-injeksjoner med jevne mellomrom hvis de lider av pernisiøs anemi, en tilstand som gjør dem ute av stand til å absorbere B12 fra maten de spiser.

Forebygging

Noen leger anbefaler at eldre mennesker tar vitaminer og B12 kosttilskudd for å redusere risikoen for å bli mangelfull, ifølge WebMD.com. Endringer i kostholdet kan også hjelpe i noen tilfeller.