Digidexo.com

Mat kilder til vitamin C & E

Vitamin C og E er to essensielle næringsstoffer som trengs i menneskekroppen; begge er antioksidanter og hjelp i kampen mot celle skadelige frie radikaler. Dagens vitamin supplement piller er full av de to, men hvor finnes de naturlig? Vitamin C finnes ofte nok i matvarer som tilskudd er vanligvis unødvendig. Vitamin E på den annen side, er det ikke, og vanligvis må tas som et supplement eller som en festnings i prosessert mat.

Effekter av vitamin C

Vitamin C er blant de mest kjente (minst ved navn) vitamin der ute. Hver appelsinjuice flaske på markedet skriker vitamin C i fet skrift som selger funksjonen. Men hvorfor trenger vi så mye av det? Vitamin C er kjent som askorbinsyre, er det behov for en antioksidant i menneskekroppen for å bekjempe celle skadelige frie radikaler. Mangel på vitamin C er en tilstand som kalles skjørbuk. Vitamin C er viktig for sunn hud og tannkjøtt, kan det bidra til å redusere, men ikke hindre, risiko for kreft, og det forbedrer kroppens evne til å absorbere jern.

Effekter av vitamin E

Vitamin E er blant de næringsstoffene mest jublet av dietitians. Som C, hjelper Vitamin E nøytraliserer kreftfremkallende frie radikaler. E er funnet i åtte former (kroppen trenger alle åtte av disse formene i forskjellige grader) for å opprettholde sunne sunne interne og eksterne organer. E er spesielt kjent for sine egenskaper som en hud hjelpemiddel; det kan bidra til å redusere rynker ved å øke hudens elastisitet og kollagen nivåer, som ujevn rynker og gir en sunn glød til hudfarge. Tørr hud, kviser og hudproblemer som psoriasis og eksem kan lindres ved et tilstrekkelig inntak av vitamin E.

Typer av vitamin C Foods

Og vinneren er - Papaya! Hviler på 313 prosent av det amerikanske Department of Agriculture anbefalt human daglige verdien av vitamin C. Andre kilder til vitamin C er: alle sitrusfrukter (appelsiner, sitroner, lime og grapefrukt), persille, brokkoli, paprika, jordbær, blomkål, grønnkål , sennep greener, kiwi frukt, honningmelon, og rosenkål. De fleste kommersielle juice, enten 100 prosent juice eller ikke, er beriket med vitamin C, som er nesten alle daglige vitamintilskudd. Umodne frukter er mye lavere i C enn en moden frukt på sitt beste alder.

Typer av vitamin E Foods

Mange matvarer er rike på vitamin E, særlig grønne grønnsaker. Men for å få den anbefalte dosen av vitamin E, ville du har å konsumere nesten 3 kg. av salat per dag. Som sådan, beriket mat og spesielle matvarer som er høy i vitamin E tilby et smart alternativ. Mat som inneholder de høyeste nivåene av E inkluderer forsterkede frokostblandinger, solsikkefrø, nøtter, vegetabilske oljer, nepe greener, tomatpuré, pinjekjerner, peanøttsmør og avokado.

Effekter

Vitamin C og E fungerer som en dobbel-kriminalitetsbekjempelse team; de to næringsstoffene arbeide hånd i hånd for å bidra til å øke antioksidant virkning. C fungerer som en katalysator for kroppens evne til å absorbere jern, men også er en kritisk faktor i kroppens evne til å generere vitamin E.

Dosering

Den anbefalte daglige verdien av vitamin E 15 mg for voksne, en dose som ofte er vanskelig å få fordi de fleste matvarer som inneholder vitamin E er konsumert i små mengder. Derfor er det mange ernæringseksperter anbefaler et vitamin E supplement eller kjøpe matvarer beriket med vitamin E.

Den anbefalte daglige verdien av vitamin C varierer per person. Noen kan trenge så mye som 10 ganger det beløpet som et annet avhengig av alder og helse. Finne en link i Resources til en dosering diagram.