Digidexo.com

Naturlig Vs. Organiske Vitaminer

De fleste kommersielt tilgjengelige vitaminer er laget av syntetiske stoffer og kjemikalier. Naturlige vitaminer bruke færre menneskeskapte stoffer, men kan fortsatt bruke materialer dyrket med kunstgjødsel, sprøytemidler og insektmidler. Sertifiserte organiske vitaminer er produsert i henhold til strenge standarder som forbyr bruk av kjemikalier, plantevernmidler og insektmidler, og må inneholde ingen syntetiske ingredienser.

Fordeler

Vitamintilskudd er designet for å øke nivået av vitaminer i blodet ditt. Vitaminer støtter optimal kroppsfunksjon og god helse. Naturlige og organiske vitaminer kan nytte for deg hvis du ikke får den anbefalte mengden vitaminer i kosten. Ofte maten vi spiser ikke inneholder nok næringsverdi eller utvalg. Spesielle dietter, inkludert vekttap, vegetarisk og vegansk kosthold, kan ekskludere hele matvaregrupper som gir viktige vitaminer.

Typer

Det finnes mange typer av naturlige og organiske vitaminer tilgjengelig. En av de mest populære formuleringer er multivitamin, som inneholder mange forskjellige vitaminer og mineraler. Du kan kjøpe kvinners multivitaminer, menn multivitaminer, barnemultivitaminer og senior multivitaminer. Andre formuleringer gruppen vitaminer ved sin kjent fordel, som søvnvitaminer eller vitaminer for felles helse. Vitaminer er også tilgjengelig i single-vitamin form, som vitamin C kapsler eller B-vitaminer. Du bør rådføre deg med legen din for å velge den beste formuleringen for deg.

Identifikasjon

Se alltid etter sertifisering på etiketten når du kjøper naturlige eller organiske vitaminer. Den beste sertifisering er "100 prosent USDA sertifisert økologisk." Dette betyr at vitaminene har møtt strenge standarder for organisk produksjon satt av USDA, og inneholde null syntetisk materiale. Vær på vakt mot etiketter som leser "laget med naturlige ingredienser" eller "laget med organiske ingredienser." Disse produktene inneholder vanligvis noen naturlige ingredienser blandet med syntetiske seg.

Betraktninger

Vitaminer er best brukt som et supplement til et sunt, velbalansert kosthold. Det er nesten alltid bedre å få det meste av vitaminer fra mat i stedet for vitaminpiller. Hvis du har et sunt og variert kosthold du trenger kanskje ikke vitamintilskudd. Det er også mulig å ta for mange vitaminer, spesielt vitamin A. Vitamin A overdose har vært knyttet til en sykdom som kalles hypervitaminose A. Ikke ta store doser av naturlige eller organiske vitaminer mindre regissert av en lege.

Misforståelse

Både naturlige og organiske kosttilskudd kan inneholde animalske ingredienser. Noen kosttilskudd er bundet med dyr-hentet gelatin, så sjekk ingrediensene hvis du er vegetarianer eller veganer. Vitaminer trenger ikke å møte de samme beviskrav som reseptbelagte medisiner. Dette betyr at noen av påstandene du ser på vitamin etiketter - for eksempel at de fremmer søvn eller anti-aldring - har ikke blitt uavhengig bekreftet. Ikke alle trenger samme mengde vitaminer. Hvis du er gravid, eldre, eller bruke narkotika og alkohol, kan du ha ulike vitamin behov enn den normale anbefalte mengden.