Digidexo.com

Protein Foods for Håravfall

Protein er en viktig del av en persons kosthold. Mens protein er mest kjent som en energikilde, også hjelper det hindre hårtap. Keratin, en type protein, er ansvarlig for hårets struktur. Dermed ifølge HolisticOnline.com, er matvarer som er rike på protein kjent for å forhindre tap av hår og selv oppfordrer gjenvekst.

Liver

Leveren er en god proteinkilde, så vel som andre næringsstoffer. Liver også inneholder jern, sink, kobber, og vitaminer som A, D, C og B6. Bortsett fra å gi kroppen med proteinet det er behov for å opprettholde produksjonen av keratin, spise leveren kan hindre anemi. Denne tilstand er karakterisert ved utilstrekkelig røde blodceller i kroppen og har hårtap som et symptom.

Ølgjær

Også kjent som bakegjær, kan ølgjær være gunstig for hårtap. Det er et biprodukt når øl er brygget ved hjelp av korn. Dens forbindelse med tilstanden på håret ligger med måten menneskelig hår vokser. Hodebunnen må ha tilgang til blod for å oppmuntre og opprettholde veksten av hår. Ølgjær har 17 vitaminer, 14 mineraler og 16 ulike typer aminosyrer. En av de viktigste næringsstoffer den inneholder er protein, som gir næringsstoffer for å opprettholde den raske fordeling av cellene i hårsekken.

Egg

Fettet funnet i egg kan forbedre tilstanden til hodebunnen, ved å hindre flass og psoriasis samtidig forbedre strukturen av huden. Når hodebunnen er sunne, er mindre tilbøyelige til å falle eller brekke av håret. I tillegg til dette proteinet funnet i egg stimulerer produksjonen av keratin, en komponent av hår.

Soy

Soya er en belgfrukt som brukes som mat, og som en bestanddel i mange legemidler. Ifølge Vitaco.com, kan håravfall forebygges ved inntak av soya fordi en av biprodukter av fordøyelsen kan blokkere hormonene som forårsaker skallethet. Når genistin og daidzin, to soyaproteiner, er fordøyd, er et molekyl som kalles equol dannet. Equol kan blokkere dihydrotestosteron, et hormon som er knyttet til hårsekken hårtap.

Fisk

En av grunnene til hvorfor hårtap inntrer er fordi det er en betennelse i hårsekkene, som kan være forårsaket av infeksjon eller skade på en eller flere av hårsekkene. Hårsekken er åpningen hvor huden omslutter hår. Dersom den ikke er i god stand, kan det ikke opprettholde veksten av hår. Fettsyrer som finnes i fisk har en anti-inflammatorisk effekt som fører til forebygging av hårtap.