Digidexo.com

Er det normalt å ha smerter i nedre del av magen tidlig når gravid?

Kvinners kropper gjennomgå flere endringer i løpet av svangerskapet. Disse endringene kan være overraskende, forvirrende og muligens skremmende. Svakt nedre magesmerter er vanligvis ikke noe å være bekymret; men du bør rutinemessig gå til lege og be ham om dine bekymringer.

Symptomer på graviditet

Kvalme, en savnet menstruasjon, hyppig vannlating, tretthet og ømme eller hovne bryster er vanlige tegn på tidlig graviditet. Kvinner kan oppleve småblødninger og kramper på grunn av fosteret implantasjon.

Årsaker til nedre magesmerter i svangerskapet

Omtrent åtte dager etter eggløsning, fester det befruktede egget til livmorveggen. Lett blødning kan oppstå på denne tiden, muligens ledsaget av kramper som føles lik månedlige menstruasjonssmerter. Ifølge American Graviditet Association, studier viser 20 til 30 prosent av kvinner har en viss grad av blødning tidlig i svangerskapet.

Comfort Tiltak

Hvis du mistenker at du kan være gravid, ikke ta over-the-counter smertestillende medikamenter for å lindre magesmerter. I stedet drikke vann - som smerte kan være relatert til dehydrering - eller suge i et varmt badekar for å slappe av magemusklene.

Betraktninger

Nedre magesmerter garanterer ikke graviditet. Fordi implantering skjer bare ca åtte dager etter eggløsning, er det for tidlig å ta en graviditetstest. Vent minst en uke etter at du føler kramper før du tar en graviditetstest for å få et mer pålitelig resultat.

Advarsler

Alvorlige kramper, spesielt hvis det er ledsaget av blødning, kan være et tegn på en tidlig spontanabort eller graviditet utenfor livmoren. Kontakt alltid lege i dette tilfellet. En graviditet utenfor livmoren oppstår når embryo implantater i et annet område enn i livmoren, som for eksempel i egglederne.