Digidexo.com

Recovery Fra testikkelkreft

Testikkelkreft er en relativt sjelden sykdom som oftest rammer menn før fylte 30. Dens årsaker er ikke klarlagt, men kjente risikofaktorer inkluderer sent nedstigningen av testiklene i barndommen, ikke-synkende testiklene, slektshistorie og andre testikkel unormalt. Med riktig diagnose og intervensjon, er utvinningen fra testikkelkreft en svært vanlig foreteelse.

Innledende Faktorer

Dine sjanser for å utvinne fra testikkelkreft er best hvis sykdommen er fanget i en tidlig fase. Den viktigste behandlingen for testikkelkreft er kirurgisk fjerning av en eller begge testiklene, samt noen nærliggende lymfeknuter som er berørt. Avhengig av progresjon av kreft ved tidspunktet for kirurgi, kan det også gjennomgå kjemoterapi eller strålebehandling. Behovene til utvinning vil variere i henhold til de behandlinger du mottar.

Utvinning fra Early Stage Testikkelkreft

Ifølge National Cancer Institute, hvis du har tidlig stadium testikkelkreft, kirurgi kan være alt som trengs for å håndtere din tilstand. I så fall vil den første recovery bekymring være riktig post-kirurgisk healing. I kjølvannet av denne prosessen, vil du trenger for å gjøre livslang regelmessige besøk til din onkolog (kreftspesialist) for å sørge for at kreften ikke har kommet tilbake.

Recovery fra Advanced Testikkelkreft

Hvis kreft er mer avansert, kan du også motta kjemoterapi, strålebehandling eller en kombinasjon av disse to tilnærmingene. Kjemoterapi er vanligvis en systemomfattende narkotika tilnærming utformet for å bekjempe kreftceller hvor som helst i kroppen din. Dessverre, det påvirker friske deler av kroppen også, med symptomer som kan omfatte økt risiko for infeksjon, lett blåmerker og blødninger, håravfall, kvalme, oppkast og huden sår. Mens mange av de effektene av kjemoterapi falme med slutten av behandlingen, kan langsiktige bivirkninger inkluderer nerveskader, eller nevropati, i dine hender eller føtter. Utvinning fra kjemoterapi nevropati kan kreve livslang justeringer i din rutine, inkludert årvåkenhet mot skade på deler av kroppen din med redusert følelse og følelse.

Strålebehandling innebærer vanligvis fokuserer kontroller utbrudd av røntgenstråling på stedet av kreft. Potensielle bivirkninger er rødhet og irritasjon i huden, tretthet og infertilitet. Mens fruktbarheten noen ganger returnerer et år eller to etter at behandlingen avsluttes, i noen tilfeller skade på reproduktive evner er permanent. Hvis du ønsker å ha barn i fremtiden, kan det være lurt å vurdere å bevare noen av sæd før strålebehandling.

Emosjonell og psykisk rehabilitering

Med riktig medisinsk behandling og regelmessig oppfølging besøk til legen din, det er en veldig god sjanse for at du vil overleve din bout med testikkelkreft. Men takle langsiktige senskader som nevropati og infertilitet er også en viktig faktor for en vellykket utvinning. For å forbedre dine mestrings evner, bør du vurdere å bli med i en støttegruppe med andre i en lignende situasjon. I tillegg til nasjonale ressurser som American Cancer Society, oppsøke lokale kilder og organisasjoner. Du kan også vurdere individuelle besøk med en rådgiver eller psykolog. For å få tilgang til enda større oppslutning, oppsøke hjelp fra venner og familie når det er mulig.