Digidexo.com

Om Anoreksi

Om Anoreksi


Samfunnet har en stor innflytelse på måten folk tenker. Fashion modeller og noen blader rettere kvinner som blir nesten for tynn. Dette skaper en illusjon av hva folk bør se ut. Tenåringsjenter føler at de trenger å frata seg av mat for å være vakker. Hva kan starte ut som en uskyldig kosthold kan føre til anoreksi, som er en tvangsmessig psykose. Personer som lider av sykdommen ofte ikke skjønner hva de gjør for deres helse. De har en obsessive fokus til å være en viss størrelse, noe som skaper en skjev oppfatning av virkeligheten i deres sinn.

Identifikasjon

Anoreksi er en spiseforstyrrelse som rammer både menn og kvinner. Men den viktigste gruppen som synes å være påvirket mest er tenåringsjenter. Personer som lider av anoreksi vise seg som fett, selv om de er tynne og i form. Mentalt de føler seg som om de trenger å fortsette å gå ned i vekt, selv på bekostning av egen helse.

Effekter

Effektene av anoreksi kan være ødeleggende og livslang. Anoreksi fører til dårlig ernæring som kan føre til andre helsemessige forhold som rakitt. Rakitt er en tilstand som påvirker bein, forårsaket av mangel på vitamin D. Anoreksi kan føre til bein og håravfall, tannråte og fordøyelsesproblemer. Andre effekter er infertilitet og til og med hjerneskade. Hjernen trives på fett, og når kroppen er ute av fett over en viss tidsperiode, kan hjernen lide.

Betraktninger

Anoreksi har mange triggere. Noen av disse utløser antas å være presset satt på mennesker av samfunnet. Andre triggere er seksuell og verbal mishandling. En person som prøver å komme seg fra anoreksi vil nesten alltid trenger psykologisk hjelp for å korrigere atferd.

Advarsel

Hvis du tror du eller en venn har anoreksi, spør deg selv disse spørsmålene: Har du eller din venn stadig føler fett uansett hvor mye du veier? Er din faktiske vekten i balanse med din høyde? Finn ut ved å bruke en vekt og høyde kalkulator (se Ressurser nedenfor). Kan du tjene mat til andre mennesker, men unngå å spise det selv? Du føler deg skyldig gjør etter at du spiser? Prøver du å skjule dine matvaner fra andre mennesker?

Expert Insight

Dr. Linda Page, forfatter av "Healthy Healing", sier at "folk som lider av Anorexia trenger ofte å sakte innlemme sunn mat tilbake inn i deres liv." Dette er hovedsakelig på grunn av de store fordøyelses endringene som har funnet sted fra spiseforstyrrelse. Det er viktig å normalisere forbrenningen og appetitt ved å ta flytende kosttilskudd som sink og vitaminer. Alltid ta vitaminer i små mengder om gangen. Kontrollere stress og søke støtte.