Digidexo.com

Hvordan kan jeg hjelpe et barn med Sensory Integrative Problemer?

Hvis du oppdager at barnet ditt viser eksepsjonelle vanskeligheter med overstimulering, har problemer med å behandle informasjon fra hennes sanser (berøring, lukt, smak, syn eller hørsel) eller craves uvanlig kraftig stimulering, ta barnet for en Sensory Integrative Dysfunction evaluering. Barn med Sensory Integrative Dysfunction (i dag kalt Sensory Processing Disorder eller SPD) over- eller underreact til stimulering. Den atferd en SPD barne skjermer kan svekke barnets sosiale interaksjoner og hindre hans utdannelse. En SPD diagnose kan foreldre, lærere og terapeuter å identifisere en fysiologisk årsak til et barns problematiske atferd og adresse lidelsen gjennom terapi.

Bruksanvisning

Merk uvanlige atferd eller følelser i barnet ditt, for eksempel over- eller undersensitivity til taktil stimulering, lyder eller bevegelser. SPD barn kan utvise dårlig muskel tone og vise sensoriske-søkende atferd. Noen SPD barn distrahere lett, feilvurderer sine egne eller andres bevegelser og viser overfølsomhet eller hyposensitivity til lukter, lyder og lys. Se for å se om barnet viser normale emosjonelle og sosiale interaksjoner, og om hun synes å ha en utviklingsmessig passende følelse av sin egen kropp. Forstyrrelser i noen av disse områdene kan tyde SPD, selv om de kan tyde på andre sykdommer i tillegg.

Spør barnelege om en henvisning til en profesjonell yrkesmessig terapeut som kan hjelpe deg i diagnostisering og behandling av SPD. Be om en parallell avtale med en utviklings spesialist som kan hjelpe avgjøre om, i tillegg til SPD, har barnet andre utviklingshemming som du må forholde seg til samtidig. Mange autistiske barn har SPD. Andre SPD barn har en Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) diagnose som kan kreve parallell behandling eller burde virkelig, faktisk, har vært en SPD diagnose fra begynnelsen.

Planlegge en rekke avtaler med ergoterapeut å jobbe med barnets SPD diagnose. En ergoterapeut vil utvikle en terapeutisk program for å hjelpe barnet balansere hyposensitivities og hypersensitivities at han viser. Noen terapeutiske aktiviteter kan blant annet arbeide med et utvalg av teksturer å utvikle normal taktil behandlingen; ved hjelp av vekter, vektet produkter, sprette, hoppe, rocking, skyve og dra, og svingende å regulere og modulere barnets nervesystem; spille på svinger, ridning og gynge leker og terapi baller til å regulere barnets vestibulare bevegelser.

Gjen ergoterapeut aktiviteter hjemme for oppfølging. Terapeuten arbeider med barnet i korte økter. Hvis du vil at barnet skal få mest mulig ut av terapi og oppleve den maksimale resultater, gjenta terapeutens virksomhet hjemme når det er mulig, ved hjelp uansett materialer, leker og verktøy som du har. Du kan også gå videre med andre terapeutiske aktiviteter hjemme at terapeuten ikke kan være i stand til å gjøre i løpet av arbeidsterapitimer, som for eksempel å innføre aromaterapi inn i ditt hjem, ved hjelp av avspenningsteknikker ved sengetid og tilby barnet mat med et økende utvalg av teksturer og smaker.