Digidexo.com

Hva er symptomene på ADD i Teens?

Mens de fleste unge kan virke hyper og spacey på ett punkt eller en annen, kanskje noen har så mye problemer med å fungere fra dag til dag at de blir diagnostisert med oppmerksomhet-Deficit Disorder (ADD) eller attention-deficit / hyperactivity disorder (ADHD). Tenår gjenkjenner kanskje ikke ADD / ADHD symptomer i seg selv, men hvis du er klar over, kan du være i stand til å plukke opp på noen skilt.

Uoppmerksom

Hvis tenåringen har problemer med å holde fokus, og er uorganisert med daglige gjøremål og skolearbeid, kan han bare ikke får nok søvn. Imidlertid kan det være lurt å vurdere om tenåringen har en lidelse hvis han er glemsk eller lett distrahert, hvis han synes ikke å lytte når folk snakker til ham, hvis han taper ofte styr på hvor han sist la sine lekser, mobiltelefon, nøkler og andre eiendeler eller om han har problemer med å betale oppmerksomhet til detaljer og gjør slurvefeil, kanskje spesielt med oppgaver som ikke interesserer ham.

Impulsiv

Noen tenåringer og unge voksne er fortsatt å lære viktige sosiale ferdigheter, men en tenåring med ADD / ADHD kan være så impulsiv at selv hennes vennskap med andre tenåringer er kompromittert. Lærere kan også legge merke til at hun er forstyrrende i klassene. Ikke alle tenåringer med ADD / ADHD er høyt - faktisk kan din være en rolig dagdrømmer - men impulsivitet kan sees i å ha problemer med å vente på sin tur på skolen og i spill, blurting ut svar i stedet for å vente på riktig tidspunkt , å forstyrre andre, å ha sinneutbrudd eller raserianfall og inntrengende på andres spill og samtaler.

Hyperaktiv

Barn med ADD / ADHD ofte har problemer med å sitte stille. En tenåring med ADD / ADHD kan eller ikke kan være i stand til å dempe hans ønske om å komme ut av setet sitt i skoletiden, men han kan oppleve konstant uro og sprellende, tappe sin fot eller trommer med fingrene på pulten hans. Han kan også være i konstant bevegelse. Han kan løpe og klatre bare for moro skyld av løping og klatring. Han kan også snakke for mye og har problemer med å holde ro og engasjert under rolige aktiviteter. Et annet symptom er å ha problemer med etterbehandling prosjekter og tilsynelatende å kjøre konstant på en motor.

Noen eller alle

Tenåringen kan ha ADD / ADHD, selv om hun ikke synes å vise alle tegn som er nevnt i denne artikkelen. Noen tenåringer med ADD / ADHD er uoppmerksom, men ikke nødvendigvis hyperaktive eller impulsive. Andre er hyperaktive og impulsive, men de kan være i stand til å ta hensyn. På den annen side er mange gjør visnings skilt fra alle tre kategorier.

Ta notater

Hvis du tror at tenåringer kan ha ADD / ADHD, snakke med voksne rundt henne og er enige om å gjøre notater av ganger når hun ser ut til å være å handle ut av linjen. Ta med dine bekymringer til en medisinsk faglig. Hvis du er i stand til å ta med deg en detaljert historie om tenåringens oppførsel, komplett med overordnede og lærer observasjoner, kan du bidra til å diagnostisere en potensiell lidelse.