Digidexo.com

Hva er de ulike reseptbelagte medisiner for høyt kolesterol?

Ifølge American Heart Association, i 2006 alene, 34,4 millioner voksne i USA hadde en kolesterolet nivå på mer enn 240 mg / dL. Nivåer denne høye ofte kvalifisere pasienten for blod kolesterol behandlingsmetoder som involverer reseptbelagte medisiner. Kombinert med de riktige livsstilsendringer (som kosthold og mosjon), kan kolesterolsenkende medisiner bidra til å redusere sjansen for helseproblemer som hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag.

Absorpsjon hemmere

Kolesterolabsorpsjonsinhibitorer er én resept alternativ for behandling av høyt kolesterol. For at kolesterol fra maten du spiser for å gjøre det i blodet, må de først bli absorbert av tynntarmen. Resept kolesterolabsorpsjonsinhibitorer, slik som Zetia (ezetimibe), arbeidet ved delvis å hindre tynntarmen fra å være i stand til å absorbere kolesterol. Siden kolesterol er fortsatt en viktig del av kroppens funksjon, bare noen av kolesterol er blokkert fra å bli absorbert i blodet.

Statiner

Statiner er en av de mest vanlig foreskrevet for behandling av høyt kolesterol. For leveren til å produsere kolesterol, trenger den et enzym kalt HMG-CoA. Resept statiner virker ved å blokkere evnen til leveren for å produsere dette enzym. Uten enzymet blir mindre samlet LDL kolesterol produseres av leveren, bidrar til å redusere de totale kolesterolnivået i blodet. Ifølge Mayo Clinic, statiner også kan bidra til å redusere plakk i arteriene fra kolesterol buildup. Vanlige statin resepter inkluderer torvastatin (Lipitor), simvastatin (Zocor) og rosuvastatin (Crestor).

Bindende Harpiks

Galle-syrebindende resiner er en annen vanlig reseptbelagte medisiner for å bekjempe høye kolesterolverdier. Gallesyrebindende harpikser virker ved å øke produksjonen av galle i kroppen. Siden kolesterol er nødvendig for å gjøre galle, bevirker økningen i produksjonen større mengder av kolesterol å bli fjernet fra blodet til drivstoff prosessen. Vanlige galle-syrebindende resiner inkluderer kolestyramin (Questran) og kolestipol (Colestid).

Nikotin Acid

Nikotinsyre eller Niaspan, er en annen vanlig medisiner som brukes til å behandle høyt kolesterol nivåer. Nikotinsyre kan finnes i både reseptbelagte styrke og over disk (som Niacin). Nikotinsyre virker ved å redusere mengden av LDL-kolesterol i leveren produserer.