Digidexo.com

Intraprostatic behandling for kronisk prostatitt

Kronisk prostatitt er en medisinsk tilstand som forårsaker hevelse og betennelse i en manns prostata. Pasienter med kronisk prostatitt kan oppleve symptomer som utvikler seg langsomt og fortsette i en lengre tidsperiode. Leger kan bruke intraprostatic behandlingene for denne sykdommen, inkluderer transuretral reseksjon av en pasients prostata hvis mindre invasive behandlingsformer er ikke effektive.

Kronisk prostatitt

Menn med kronisk prostatitt kan oppleve nøling i vannlating, redusert urinstrøm volum og en økt frekvens av urinering. Svie eller smerter ved vannlating, blodig urin og urininkontinens kan oppstå med denne tilstanden. Kronisk prostatitt har flere årsaker, blant annet bakterielle infeksjoner, soppinfeksjoner og urin backup inn i prostatakjertelen. Menn over 30 år, pasienter med skader i området mellom anus og pungen og menn som drikker store mengder av alkoholholdige drikkevarer har en økt risiko for å utvikle kronisk prostatitt.

Transuretral reseksjon

Leger kan anbefale en intraprostatic behandlingsmetode som transurethral reseksjon av prostata, eller TURP, for menn med kronisk prostatitt. En kirurg setter inn et tynt smalt verktøy slik som en cystoscope gjennom urinrøret og inn i prostatakjertelen. Et spesielt verktøy i cystoscope fjerner en del av prostata med en elektrisk strøm. Kirurgen fjerner flere stykker av prostata for å redusere betennelse i kjertelen.

Transurethral reseksjon Risks

Transurethral reseksjon av en manns prostata har flere potensielle risikoer inkludert infertilitet, erektil dysfunksjon og urininkontinens. Retrograd ejakulasjon kan oppstå etter en TURP prosedyre og forårsake sæd å passere inn i en manns blære i stedet for gjennom urinrøret. Det kirurgiske inngrepet medfører risiko felles for andre typer kirurgi, inkludert infeksjon, blodtap og pustevansker. Pasientene får narkose eller spinalbedøvelse under en TURP prosedyre og kan oppleve en reaksjon på anestesi.

Andre behandlinger

Leger kan forskrive antibiotika til mennesker med kronisk bakteriell prostatitt. En lege kan behandle denne tilstanden med prostatamassasje, en form for terapi hvor legen masserer prostata gjennom anus med en smurt hansker finger. Pasienter kan få varmebehandling med en mikrobølgeovn enhet som behandler prostatakjertelen. Pasienter med begrenset urin flyt kan kreve et suprapubisk kateter som festes til blæren gjennom magen.

Prostatitt Testing

Leger gjennomføre en fysisk undersøkelse for å hjelpe dem med å diagnostisere kronisk prostatitt, og de ser etter tegn som for eksempel urinrøret utflod, prostataforstørrelse og forstørrede lymfeknuter i lysken. Leger samle urinprøver og sende dem et laboratorium for urin analyse. Leger kan også teste en manns sæd og prostata sekreter. Pasienter kan gjennomgå en prostataspesifikt antigen blodprøve og en ultralyd av prostata området for å identifisere årsakene til kronisk prostatitt symptomer.