Digidexo.com

Tilbakevendende Feber hos barn

Tilbakevendende Feber hos barn

Feber hos barn er et resultat av en økning i kroppstemperatur, som vanligvis er et symptom på en infeksjon. Tilbakevendende feber hos barn, også kalt kronisk feber, er feber som oppstår hos barn gjentatte ganger over tid. Feber er en sunn symptom av legemet som reaksjon på en infeksjon som stimulerer immunsystemet til å bekjempe infeksjoner og drepe bakterier. Tilbakevendende feber kan utvikle seg i barn på ulike hastigheter og varierer fra så lite som 100,4 grader F til så høyt som 104 grader F.

Årsaker

Tilbakevendende feber kan være et resultat av barn kontrahering og opplever en gjentatt serie av forkjølelse eller virusinfeksjoner. Tilbakevendende feber hos barn kan også være et resultat av relapsing infeksjoner, blant annet malaria, tyfus og tuberkulose. Andre medisinske årsaker som utløser tilbakevendende feber er hypertyreose eller andre endokrine kjertel lidelser, arvelige lidelser, kreft som nyrekreft og autoimmune sykdommer som lupus eller juvenil revmatoid artritt.

Behandlingstilbud

Milde infeksjoner som utløser tilbakevendende feber hos barn kan behandles med ikke-aspirin feber reduksjonsgir å lette muskelsmerter, frysninger og andre feber symptomer. Barn med tilbakevendende feber bør hvile og drikke rikelig med væske for å hindre alvorlig dehydrering. Foreldre kan bruke pediatriske elektrolytt re-hydration løsninger for å opprettholde mineral nivåer og hindre dehydrering. Barn som lider av tilbakevendende feber kan ha nytte av å ta en lunken bad og deretter kle seg i lette klær.

Alvorlige underliggende forhold som autoimmune sykdommer, inkludert lupus eller hypertyreose, som utløser tilbakevendende feber hos barn vil kreve varierende behandlinger, i henhold til din barnelege anbefalinger og hvilken type infeksjon involvert.

Betraktninger

I sjeldne tilfeller av tilbakevendende feber, kan barnelege ikke være i stand til å diagnostisere årsaken, som kan kreve at barnet ditt gjennomgå en positronemisjonstomografi scan, også kjent som en PET scan. Disse typer skanner er ideell for barn, fordi de er minimal invasiv og gi tre-dimensjonale bilder av hvilket som helst organ i kroppen, slik som hjerne, hjerte eller leveren. PET skanner gir vanligvis tidlig diagnostiske resultater som vil forhindre invasiv diagnostisk testing for å fastslå årsaken til tilbakevendende feber.

Forebygging / løsning

Forebygging av tilbakevendende feber hos barn kan være en utfordring for foreldre. Barn er stadig utsatt for bakterier, virus og bakterier som kan forårsake infeksjoner og resultere i tilbakevendende feber. Det beste forebyggende metode for tilbakevendende feber er å lære barnet å vaske hendene regelmessig gjennom hele dagen. Barn bør trene regelmessig håndvask, spesielt før måltider, etter bruk av toalettet og etter å ha spilt med og klappe dyr.

Advarsel

Barn med en tilbakevendende feber som opplever stivheten av halsen, eller den manglende evne til å bøye halsen, samt en markert sensitivitet overfor lys, bør ha lege umiddelbart. Disse symptomene kan være et tegn på en underliggende hjernehinnebetennelse, som hvis ikke oppdages og behandles tidlig kan ha potensielt livstruende utfall.