Digidexo.com

Hva er farene ved Finasteride med testosteron?

Hva er farene ved Finasteride med testosteron?


Finasteride, også selges under merkenavnet Proscar, er et stoff markedsført for behandling av godartet prostataforstørrelse. Dette medikament er ment for å redusere risikoen for at urin-retensjon og forbedre pasientens sjansene for en ikke-kirurgisk utvinning. Under navnet Propecia, har stoffet også blitt brukt til å behandle mannlig mønster Hårtap. Stoffet har noen effekt på testosteronnivå, imidlertid, og kan forårsake ubehagelige eller skadelige bivirkninger.

Seksuell funksjon

Finasterid behandling fører til en økning i blod testosteron, et mannlig hormon som påvirker seksuell funksjon og libido. Menn tar dette stoffet bør være klar over at de kan lide av impotens og nedsatt libido, problemer ejaculating, og unormal seksuell funksjon. Disse symptomene alene er ikke farlig, men dårlig seksuell funksjon kan sette en belastning på eksisterende relasjoner og bidra til depresjon og stemningslidelser.

Bryster

Ifølge RxList, et betydelig antall menn opplever forstørrelse av brystvevet ved bruk av finasterid. Endringer i hormonnivået kan føre til unormal vekst, og 0,4 prosent av menn behandlet med medikamentet led av brystkreft vekst i det første året, sammenlignet med 0,1 prosent av menn ikke bruker stoffet. Dette antallet steg til 1,8 prosent i år to til fire, i forhold til 1,1 prosent i kontrollgruppen. Menn kan også oppleve sårhet og ømhet i brystvevet i brystet. Et lite antall menn - fire pasienter av rundt 1500 - rapportert å utvikle brystkreft i forhold til terapi.

Blood Pressure

Hormon endringer forårsaket av finasterid behandling kan også forårsake problemer med blodstrømmen. Dette kan bidra til ereksjon vanskeligheter mange menn har. Det kan også føre til postural hypotensjon - lavt blodtrykk, som oppstår når en person beveger seg fra en stilling til en annen. Menn som lider av denne bivirkningen kan føle deg svimmel eller svak. I sjeldne tilfeller kan lavt blodtrykk føre til en farlig fall.