Digidexo.com

Personlig hygiene aktiviteter for barn

Forskere sier barn så unge som tre år gamle kan forstå viktigheten og teknikker for riktig håndvask. Rene hender kan forebygge infeksjoner, og barn, som ofte berører deres øyne, nese og munn, kan aldri lære god personlig hygiene for tidlig. Faktisk er alle aspekter av personlig hygiene viktig for barnets god helse. Ved å knytte morsomme aktiviteter med renslighet, kan barna utvikle rutiner som fører til god personlig hygiene vaner som vil være med dem for en levetid.

Syng deg ren

Et godt sted å begynne når man underviser barn om munnhygiene er tennene. Eksperter sier barn bør gå til tannlegen etter sin første bursdag. Og etter den tid de er en pre-teen, bør barn pusser tennene tre ganger per dag. For bedre å bidra til å forhindre hulrom, bør de også børste innen 20 minutter etter å ha en sukkerholdig snacks.

For å gjøre dette gøy, synge "pusse tennene" sang av Barney hver gang de pusser. Denne sangen og andre, som "Splashin i badekaret," kan bli funnet på Barney Sleepy Time Songs CD (se referanser for link). Ikke bare er melodien fengende, men tekstene lære barnet om viktigheten av å pusse tennene - for eksempel hvor du børste og hvorfor, med noen gode råd om ikke å sløse med vann kastet i det, også!

Ikke glem å bruke tanntråd! Inntil barnet ditt har tilstrekkelige motoriske ferdigheter, kan de trenger din hjelp. Ved hjelp av en fluor skyll er en god idé, spesielt for et barn som er hulrom utsatt. Du kan nynne Barney sangen mens skylle med munnvann.

I tillegg til en sunn munn, rene hender gå en lang vei. Vaske hendene kan hindre spredning av smitte. Faktisk, ifølge US Centers for Disease Control and Prevention, holde hendene rene er en av de viktigste trinnene for å stoppe spredningen av infeksjonen.

Et triks for å gå sammen med dette er å ha barn synge ABC sang eller øve et barnerim, for eksempel "Det var en gammel kvinne som bodde i en sko" mens vaske sine hender. Dette vil bidra til å forlenge prosessen til 20 sekunder, som er hvor lang tid det tar å drepe de fleste bakterier. Oppfordre barna til å gni hendene sammen, da dette bidrar til å løsne bakterier slik at vannet kan vaske dem bort og å vaske under neglene og i mellom fingrene. Vurdere å investere i skumpumpe håndsåpe for barn laget av softsoap og håndklær håndklær for barna å fullføre rutinen.

Bath tid

Bad tid trenger ikke å være en tautrekking mellom deg og barnet ditt, spesielt siden barn trenger å bli badet minst annenhver dag. En måte å gjøre denne opplevelsen mer behagelig for alle involverte, ifølge www.Clorox.com, er å utpeke spesielle "badeleker" for å kun brukes under bad tid, slik som plastbåter. Du kan videre involvere barnet i prosessen ved å la ham gå til butikken og velge de leker.

Utpeke en bad tid, slik at barnet blir vant til en viss rutine. For eksempel kan en natt bad hjelpe dem til å slappe av på slutten av dagen. Prøv å lese barnet deres favoritt bok når badekaret er nærmer seg slutten eller etter badet, som igjen vil oppmuntre til en rutine. Og hvis junior er for stor for et bad, bør du vurdere en kid-trygt dusjhode. Disse er regulerbare og kommer i en rekke dyr figurer.