Digidexo.com

Low Blood Count hos barn

Low Blood Count hos barn


Lave blodverdier hos barn er beskrevet av en rekke begreper og kan være forårsaket av en rekke forhold. Blodcellene hos babyer og barn er laget i benmargen til forskjellige ben i kroppen. Den spesifikke årsak og behandling av lavt antall blodceller er avhengig av den type lavt blodlegemer.

Lavt antall hvite blodlegemer

Flere forhold kan føre til et lavt antall hvite blodlegemer. Leukopeni er en nedgang i antall hvite blodlegemer. En reduksjon i antallet nøytrofiler kalles nøytropeni. Neutrofiler er en type hvite blodlegemer. Granulocytopeni er en reduksjon i produksjonsnivåene av granulocytter. Granulocytter er en gruppe hvite blodceller som inneholder eosinofile, basofile, og nøytrofile. Hvite blodceller utføre sykdomsforebyggende aktiviteter. Hos barn, blir et lavt antall hvite blodlegemer bestemmes av en rekke faktorer, inkludert alder og kjønn. Det er flere undertyper av hvite blodceller. Det er mulig å ha et lavt antall hvite blodceller i bare en av subtypene.

Lav Red Blood Count

Røde blodceller transport oksygen og næringsstoffer. Lave røde blodverdier blir oppdaget av hemoglobin, hematokrit og RBC tester. Begrepene som brukes for å beskrive lave blodverdier er Myelosuppresjon og Pancytopeni. Myelosuppresjon er en nedgang i den totale produksjonen av blodceller. Pancytopeni er reduksjon av hvite blodceller, røde blodceller og blodplatetall.

Årsaker

Et lavt antall hvite blodceller hos barn kan være forårsaket av en rekke forhold, blant annet: medfødte lidelser, virusinfeksjoner som forstyrrer benmargsfunksjon, autoimmune sykdommer, kreft, sykdommer som skader benmargen, stoffer som skader eller ødelegger benmargen, og infeksjoner. Forholdene knyttet til lavt antall hvite blodverdier inkluderer leukemi, lupus, HIV / AIDS, hypotyreose, sever allergiske reaksjoner, aplastisk anemi, hypersplenisme, myelofibrose, myelodysplastisk syndrom, revmatoid artritt, og myelokathexis. Et lavt antall hvite blodprosent kan være forårsaket av vitaminmangel, strålebehandling, parasittsykdommer og en rekke andre autoimmune og medfødte lidelser.

Et lavt antall røde blodprosent er forårsaket av anemi. Anemi er lavere enn normal mengde av røde blodlegemer i blodet. Anemi er vanligvis forårsaket av den raske ødeleggelse av røde blodceller eller utilstrekkelig produksjon av røde blodceller. Det kan også være forårsaket av jern mangler, blyforgiftning, kroniske sykdommer og nyresykdom. Jernmangel anemi påvirker barn og tenåringer i alle aldre som ikke får nok jern eller som mister røde blodceller gjennom blødning.

Symptomer

Symptomer assosiert med lavt antall hvite blodprosent inkluderer sår i munnen, et hvitt belegg i munnen eller tungen, sår hals, blod i urinen, brenning med vannlating, og oppfordrer til å urinere oftere. Symptomer på et lavt antall røde blodprosent inkluderer kortpustethet, tretthet, hodepine, brystsmerter, svakhet, svimmelhet, blek hud og en økning i hjertefrekvens. Spedbarn og barn med lavt antall røde blodverdier kan ikke vokse på normale priser.

Behandlinger

Én eller en kombinasjon av medisiner kan være foreskrevet for å behandle lavt antall hvite blodceller. Antimikrobielle midler brukes til å behandle infeksjoner fanget på grunn av en undertrykt immunsystem. Peg-filgrastim (Neulasta), filgrastim (neupogen) og Sargramostim (Leukine) brukes for å hindre at hvite blodceller fra å falle for lavt etter kjemoterapi. Legen kan også foreskrive antibiotika.

Behandlinger for lavt antall røde blodverdier inkluderer medisiner epoetin alfa (PROCRIT) og Darbepoetin (Aranesp). Legen kan forskrive over disk kosttilskudd, inkludert en multivitamin og jern supplement og en høy-protein diett. I noen tilfeller kan en transfusjon av røde blodlegemer være nødvendig.