Digidexo.com

Om Postpartum Care

En kvinnes liv forandret for alltid når hun blir mor. Selv om hennes fokus vil være på omsorgen for hennes nyfødte, vil hun trenger å ta spesielt vare på seg selv også, da kroppen hennes trenger for å helbrede, og hun vil også trolig gå gjennom følelsesmessige endringer. Tending til en ny mors helsebehov er kjent som postpartum omsorg. Hver kvinnes behov er forskjellige, avhengig av type leverings hun hadde og hvordan kroppen hennes har reagert.

Vaginal Delivery

En ny mor vil gå gjennom mange forskjellige helbredende prosesser som et resultat av en vaginal levering. Først vil hun sannsynligvis blø i flere uker og utvise blodpropp. Hvis de er større enn på størrelse med en golfball, ringe legen. Det vil være en betydelig mengde sårhet, spesielt hvis en episiotomi ble iverksatt, eller det var vaginal rive under fødselen. Vær forsiktig ved vannlatning og passerer avføring, som noen masker kan bli revet. Sprute varmt vann på hele området for å hindre smitte. Kegel øvelser kan også bidra til å re-styrke bekkenmuskulaturen.

Keisersnitt

Utvinning perioden for en mor som har et keisersnitt er betydelig lengre enn en vaginal fødsel. Dette skyldes det faktum at abdominal kirurgi er involvert, og noen av innvollene kan bli midlertidig paralysert som et resultat. Fast føde må kanskje unngås for en dag eller to etter operasjonen, som kroppen ikke kan fordøye dem riktig. Begrense aktiviteter og be om hjelp når ting må flyttes eller løftes. Over-anstrenge seg vil bare forlenge gjenopprettingsprosessen.

Bryster

Innen få dager etter fødselen, vil en kvinnes bryster gå gjennom brystspreng, der de hovne opp og fylle opp med melk. Dette skjer uansett om mor er amming eller ikke. Som denne prosessen kan være ganske smertefullt, legger isposer på brystene og ta en over-the-counter smertestillende medisin som Advil eller Tylenol. Hvis du ammer, vil utvise noe av melken gjennom pumping være nyttig hvis den nyfødte ikke er i stand til å amme enda. Det motsatte tiltak bør iverksettes dersom mor ikke ammer, så noen form for stimulering til brystet vil bare få den til å produsere mer melk. Bruk en tettsittende BH og når du tar en dusj, vende bort fra dusjhodet for å unngå bryststimulering. Ammeinnlegg kan fortsatt trenger å bli brukt, inntil brystspreng ender, noe som vanligvis tar et par dager.

Vekttap

Ifølge Mayoclinic, mister en kvinne ca 10 pounds rett etter levering. Ekstra vekt vil gå tapt naturlig i løpet av de kommende ukene, som kroppen utstøter væsker. Etter levering, vil legen sannsynligvis anbefale den nye mor å få så mye hvile som hun kan innenfor de neste ukene, og for å begrense fysisk aktivitet. Dette kan være nedslående å en ny mamma som ønsker å komme tilbake i form. Men, akkurat som vekten ble lagt på gradvis i løpet av svangerskapet, vil det ta litt tid å komme tilbake på. Spis et sunt kosthold og engasjere seg i lys treningsøkter, for eksempel moderat gange. Ved seks-ukers kontroll, vil legen avgjøre om mor er klar for mer anstrengende trening eller ikke.

Andre poeng

Ikke engasjere seg i samleie i ca seks uker etter fødselen. På seksukers avtale, vil legen sørge for at kroppen har grodd skikkelig først. Dessuten vil moodiness trolig oppleves som en kvinne vil gå gjennom flere hormonelle og emosjonelle endringer etter fødselen av hennes baby. Hvis en ny mor opplever dyp depresjon som kommer i veien for å ta vare på hennes nyfødte, så hun må kontakte sin lege umiddelbart, da dette kan være tegn på fødselsdepresjon.