Digidexo.com

Årsaker til Hormonell ubalanse

Hormonelle ubalanser er forbundet med overgangsalderen, med menstruasjonssykluser og med skjoldbrusk lidelser. Symptomer oppstår når kroppen produserer enten for mye eller for lite av et eller flere av de mange hormoner som er nødvendige for god helse. Hormonforstyrrende effekter er mer utbredt blant kvinner enn menn, og er mer sannsynlig hos kvinner over 40 år.

Funksjon

Symptomene på hormonell ubalanse spenner fra tretthet og irritabilitet til infertilitet.
Når kvinner begynner overgangsalder, produserer kroppen mindre østrogen, forårsaker en stans i eggproduksjon. Menopausale kvinner er infertile. Denne nedgangen i østrogen fører til en ubalanse. Menopausale kvinner kan oppleve hetetokter, nattesvette, irritabilitet og tretthet.
I yngre kvinner, kan en hormonell ubalanse skyldes tidlig eggstokksvikt, eller tidlig debut menopause. Dette resulterer i vanskeligheter med å bli gravid, uregelmessig menstruasjon, tretthet og irritabilitet.
Skjoldbrusk lidelser også føre til hormonelle ubalanser. Når skjoldbruskkjertelen overproduces og øker hormonnivået det kalles hypertyreose. Når skjoldbruskkjertelen i henhold produserer, kalles det hypotyreose. Hver av disse forstyrrelser kan bli funnet i både menn og kvinner, og hos barn så vel.

Funksjoner

Tretthet og irritabilitet er de mer uttalte symptomer på hormonelle ubalanser. Andre symptomer inkluderer tørr hud, hårtap, overdreven vektøkning eller tap, depresjon og vaginal tørrhet. Kognitive ferdigheter kan også lide, inkludert kortsiktig hukommelsestap.
I tilfelle av skjoldbruskkjertel lidelser, hormonelle ubalanser kan også resultere i mangel på konsentrasjon og en manglende evne til å oppnå eller gå ned i vekt. Hos barn kan skjoldbrusk lidelse manifestere seg som kortvoksthet eller atferdsmessige problemer.

Identifikasjon

En enkel blodtest kan brukes til å bestemme hormonnivåer.
Ved mistanke om overgangsalder, er en blodprøve som brukes til å bestemme nivået av FSH eller follikkelstimulerende hormonet. Blodprøver er også brukt til å avgjøre tidlig eggstokksvikt. En lege vil se etter nivåer av østradiol, en form av østrogen.
Skjoldbruskkjertelen produserer ikke bare reproduktive hormoner, men veksthormoner også, blant andre. En blodprøve avgjør tyroksin og thyrotrophin nivåer.

Effekter

Hormonell ubalanse på grunn av skjoldbruskforstyrrelser blir behandlet med en daglig dose av syntetisk eller naturlig hormon som forårsaker skjoldbrusk til å produsere den nødvendige mengde av hormoner. Dosen er vanligvis i tablettform.
Tidlig eggstokksvikt kan behandles med hormonbehandling. Dette gjør at kvinner som lider av denne tilstanden for å opprettholde et sunt reproduktive systemet før de når naturlig overgangsalder.
Enten menopause er en sykdom eller en naturlig syklus av livet kan være et poeng av contention. Menopause kan ikke kureres; menopausale kvinner vil ikke begynne å produsere egg igjen fordi behandlingen har hevet sine østrogennivå. Hvilken behandling gjør er lindre alvorlige symptomer på grunn av overgangsalder.

Betraktninger

Behandling for hormonelle ubalanser avhenger da av årsaken til ubalansen. Ingen tvil om en feil skjoldbruskkjertelen bør behandles; skjoldbruskkjertelen er et viktig organ til det endokrine systemet. Det er mer på spill enn evnen til å reprodusere. Det endokrine system er kommandosentral for de andre systemene i kroppen.
Ubalanser av østrogen og progesteron og andre reproduktive hormoner hos unge kvinner og menn trenger adressering også. Venstre ukontrollert, kan symptomene blir alvorlige, noe som resulterer ikke bare i infertilitet, men fedme og depresjon i tillegg. Ubalansen kan også alvorlig påvirke kognitive ferdigheter og minne.