Digidexo.com

Matvarer for å redusere hetetokter

Enda mer enn hva du skal spise, trenger man vurdere hva slags mat og drikke for å unngå mens du kjemper mot overgangsalderen hetetokter. Selv om akkurat det i kroppen utløser en varm flash er ubestemmelig, sikkert hormonelle endringer er basen skyldige, og to tredjedeler av kvinner i Nord-Amerika opplever noen form for dem. Justeringer i kosthold og ernæring har faktisk vist seg å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av hetetokter hos noen kvinner, og det er urte kosttilskudd som avverge den verste av dem.

Hva skal unngås

Studier har vist at kvinner som er overvektige lider av hetetokter uforholdsmessig til dem som ikke er det, så et program med riktig kosthold og mosjon er en god start for å redusere hetetokter. I tillegg er alkohol, koffein og nikotin kjent for å forverre tilstanden, som er krydret mat og unødig stress.

Isoflavoner

Fordi likene av perimenopausal og kvinner i overgangsalderen opplever en markant nedgang i østrogen, er kosttilskudd som etterligner østrogen effekter ofte redusere hetetokter. Isoflavoner som finnes i soya, rødkløver og andre planter kan redusere hetetokter og andre bivirkninger av overgangsalder.

Vitamin E

I tillegg til å være gunstig for menopausale kvinner, er vitamin E en antioksidant. Den finnes i high-fiber matvarer som nøtter, hvete, ris, mais og grønne grønnsaker og er vanlig i de fleste vegetabilske oljer. Det er også funnet i egg, kjøtt og melk.

Vitamin B Complex

Konsumere mat rik på vitamin B-komplekset, som hele korn, bønner, poteter og nøtter, er en del av et sunt menopausal kosthold, og hele spekteret av vitamin B-komponentene er kjent for å redusere hetetokter og andre overgangsplager. Finnes i melk og egg, vitamin B2 og B12 er begge knyttet til bedre humør og redusert angst og hetetokter. Vitamin B12 er også funnet i fisk og tang produkter. B3 eller niacin er ofte foreskrevet for hetetokter og kan finnes i lever, kylling, biff, laks, tunfisk, asparges, avokado, brokkoli, dadler, gulrøtter, tomater, nøtter og belgfrukter.

Svart cohosh

En urtemedisin populær blant indianere, er klaseormedrue fortsatt brukes til å redusere alvorlighetsgraden av menopausale symptomer. Selv om kliniske studier av klaseormedrue har fått blandede resultater, har anekdotiske bevis vist bred støtte for sin fordel blant noen kvinner. Det har blitt funnet å lindre overgangsplager inkludert nattesvette, hetetokter, hjertebank, migrene og humørforstyrrelser.

Forholdsregler

Mens forbruket av noen av de matvarer som inneholder vitaminer som antas å motvirke hetetokter er en god idé, alltid konsultere legen din før du legger kosttilskudd til kosthold som deres interaksjon med medisinsk behandling kan ha farlige bivirkninger.