Digidexo.com

Hva er bivirkningene av Prempro?

Prempro er et merkenavn for en resept oral medisiner som inneholder østrogen og medroksyprogesteronacetat at leger foreskrive for lindring av alvorlige menopause symptomer som hetetokter og svimmelhet, for å forebygge osteoporose og behandle vaginal atrofi. Til tross for sin effektivitet ved å heve østrogennivå, utgjør Prempro en risiko for bivirkninger hos noen kvinner.

Typer av bivirkninger

De vanligste bivirkningene av Prempro inkluderer mage eller ryggsmerter, hodepine, økt forekomst av bakterielle infeksjoner, kvalme, faryngitt, kløe og brystsmerter eller ømhet.

Funksjoner

De vanligste bivirkningene av Prempro oppstår hos 10 til 36 prosent av brukerne, ifølge US Food and Drug Administration kliniske studier publisert av det amerikanske National Library of Medicine.

Legemiddelinteraksjoner

Tar medisiner som krampestill felbamat, akne medisinering isotretinoin, kjemoterapi narkotika paclitaxel eller lungesykdom behandling teofyllin utgjør en økt risiko for bivirkninger fra Prempro, advarer Mayo Clinic.

Risiko

Som andre østrogentilskudd, øker Prempro risikoen for hjerteinfarkt, blodpropp, hjerneslag, demens og utvikling av østrogen-avhengighets svulster som bryst eller livmorkreft. I tillegg har Prempro potensial til å forårsake galleblæren sykdom, økt kalsiumnivå i blodet og tap av syn, advarer det amerikanske National Library of Medicine.

Betraktninger

Prempro er ikke trygt for bruk under graviditet. Hvis du har en historie med astma, diabetes, epilepsi, hjerteproblemer, nyresykdom, lupus, godartede svulster, migrene, blodpropp, kreft, muskelknuter, gallestein, pankreatitt, hypotyreose eller synstap, kan det ikke være trygt for deg å ta Prempro, advarer Mayo Clinic.