Digidexo.com

Medisiner som kan forårsake urgeinkontinens

Medisiner som kan forårsake urgeinkontinens

Introduksjon

Urge-inkontinens er en lidelse der blæren ikke er i stand til å kontrollere beholdning og utslipp av urin. Urgeinkontinens inkluderer vanligvis en ukontrollerbar trang til å urinere, etterfulgt av en ufrivillig utslipp av urin før å kunne komme til et toalett. Selv urgeinkontinens kan være forårsaket av en rekke helseproblemer, urgeinkontinens også er ofte bidratt til av medisiner.

Opioider

Opioide medikamenter er en av de mest vanlige medisiner som kan forårsake urgeinkontinens. Et opioid kan føre til inkontinens av både bidra til forstoppelse (som kan resultere i overflyt-inkontinens) og avslappende musklene i blæren vegger som er ansvarlige for regulering av strømmen av urin ut av kroppen.

ACE-hemmere

ACE-hemmere kan også bidra til urgeinkontinens. ACE-hemmere påvirker urininkontinens ved å forårsake de som tar medisiner for å konsekvent hoste. De muskelsammentrekninger involvert i hoste kan understreke blæren, forårsaker den til å slippe urin uten advarsel.

Koffein

Alle medikamenter som inneholder koffein som en aktiv ingrediens (for eksempel et vekt-tap pille) kan også bidra til urgeinkontinens. Koffein gjør dette gjennom naturlig øke urinproduksjonen i kroppen som forårsaker større belastning på blæren.

Diuretika

Vanndrivende medisiner, slik som teofyllin, kan også bidra til urgeinkontinens. Som koffein, diuretika øke produksjonen av urin, noe som kan sette inn ekstra belastning på blæren.

Sedativa

Beroligende midler, for eksempel diazepam eller lorazepam, kan også bidra til urininkontinens. Sedativa slappe muskler i hele kroppen, inkludert dine blæren muskler. De kan også gjøre deg mer sannsynlig å ikke innse at du trenger å urinere før det er for sent.