Digidexo.com

Mat som renser kolon

Klyster, avføringsmidler og fiber kosttilskudd kan gi deg midlertidig lindring fra en sikkerhetskopiert tykktarmen, men den beste langsiktige løsningen er en endring i kostholdet ditt. Maten du spiser har en direkte innvirkning på hvordan kolon oppfører seg --- melkeprodukter som ost og melk kan binde deg opp, mens du spiser grønnsaker, frukt og balanserte måltider vil holde deg jevnlig.

All-Natural Juice og frukt

Juice er en kolon-rensing agent, spesielt sviske juice, tranebærjuice og eplejuice. Drikk 2 hele glass av en eller flere av disse typer juice hver dag. Unngå juice laget med kunstige tilsetningsstoffer og sukker. Stick med økologisk frukt juice.

Kjøp en juicing maskin. Lag din egen blanding av epler, tyttebær og pærer --- alle med huden fortsatt på. Legg til minst en halv kopp vann per 2 kopper av din juicing blanding. Vannet vil forbedre konsistens og hjelpe til med rensing. Du kan legge gulrøtter til blandingen, som de er bra for kolon helse og bland godt med frukt. Du kan også spise den faste form av disse frukter som en måte å rense kolon.

Grovfôr

Har du noen gang hatt noen fortelle deg at du trenger grovfôr? Grovfôr kan høres ut som en skremmende ord, spesielt når du beskriver bevegelse gjennom tarmen. I de fleste tilfeller refererer grovfôr til grønne grønnsaker som er fulle av fiber, som brokkoli, spinat og grønne grønnsaker. Havre, hvete og hele korn er også vurdert grovfôr.

Forskning har vist at grovfôr hjelper rense kolon ved sprekker cellene rundt mage-tarmkanalen og skape mer slim, som smører veggene og flytter avfall gjennom systemet (resultater av en studie gjort ved Medical College of Georgia). Spise 2 eller 3 porsjoner av grovfôr hver dag.

Linfrø

Linfrø er en annen mat som vil rense tykktarmen. I stedet for å spise en håndfull frø, lage eller kjøpe bakevarer som inneholder linfrø, og spiser 1 porsjon om dagen. Brød, kaker, pannekaker og muffins kan gjøres med linfrø (se Ressurser for oppskrifter).