Digidexo.com

Hva slags mat gir deg energi og øke humøret?

Kroppen vår trenger drivstoff for å fungere skikkelig. Holde våre energinivået oppe og våre stemninger balansert er to viktige funksjoner som er hjulpet av riktig ernæring valg. Går uten å spise ernæringsmessige matvarer som bidrar til å opprettholde normale blodsukkernivået kan tappe energien vår raskt og kan føre til humørsvingninger.

Spis ofte

For å opprettholde en normal blod sukker, er det best å spise små mengder av sunn mat noen få timer, i stedet for store mengder 2-3 ganger om dagen. Denne praksisen vil bidra til å opprettholde muskelmasse, så vel som brenner kalorier raskere enn fettvev du utvikle ved overspising. Kjører på tom er ikke en god idé fordi det kan utløse en craving for bearbeidede søtsaker, fett og salt mat. Prøv å bære sunne snacks med deg uansett hvor du går, som fettfattig ost og fullkorn kjeks, fettfattig yoghurt eller en frukt.

Fuel Up

Proteiner, komplekse karbohydrater og fett i sunn mat energi kroppen din. Karbohydrater konvertere raskt til glukose, og spise et lett måltid før trening kan gi deg en rask boost. Hvis du vil at din energi til å vare, kombinere protein med karbohydrater for å bremse den energien absorption rate. Små mengder av sunt fett kan bli innarbeidet, noe som vil gjøre for de mest effektive drivstoff-pakket måltid.

Sunn Kombinasjoner

Kombiner komplekse karbohydrater, som grønnsaker, belgfrukter eller brun ris, med lav-fett proteiner, som fjærkre, fisk, tofu eller egg. Et lite måltid av fisk med grønnsaker og brun ris er et sunt valg for å øke energi og balansere humøret. Ta også med mat rik på løselig fiber som bistår i å bremse ned opptaket av sukker i blodet. Havre, brun ris, bygg og belgfrukter er rike på fiber. Frukt og grønnsaker, som epler, appelsiner, jordbær, søtpoteter og gulrøtter er også løselig fiber kraftstasjoner.

Viktige Tilgang

Omega-3 fettsyrer, som de som finnes i laks, sardiner, linfrø bakken og valnøtter er tenkt å muligens være humør enhancers. Vitamin B12 og folsyre er knyttet til å balansere stemninger fordi noen tror at de hjelper kroppen til å lage serotonin. Og vitamin D synes å øke serotonin også. For ytterligere informasjon om matvarer som inneholder disse næringsstoffene, se Resources.

Flere Beste Picks

De beste energigivende og humør boosting matvarer er de rike på komplekse karbohydrater, proteiner, fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Spis noen av følgende matvarer, for eksempel blåbær, honningmelon, mango og sitrus frukt med fullkorn toast og et egg. Spinat, paprika og tomat ville gjøre en smakfull salat, servert med litt lav-fett ost på toppen. En soya Patty på en hel korn bun kan være en annen lite måltid. For en sunn, bærbar snack, holde en liten servering av nøtter i skrivebordet.