Digidexo.com

Årsaker til Abdominal Pain & Oppkast

Alkohol

Det er noen fordeler ved å drikke alkohol. Men de er bare sett når forbruket holdes til en eller to drinker per natt. På den andre siden av spekteret er overdrevent alkoholinntak. Ikke bare kan dette føre til et tap av mental acuity, men det kan også føre til oppkast og magesmerter. Dette kan bli forverret ved å spise fet mat før og under drikking.

Magen influensa

Magen influensa faktisk går under andre navn også. Det er også kalt magen bug, 24-timers-virus og i noen tilfeller, bare feilen. Uansett hva du velger å kalle det, er resultatet alltid det samme. Den treffer kroppen som en tornado, og det tar ca 24 timer å gå unna. I tillegg til sterke magesmerter og oppkast, fører det også diaré, svakhet, svimmelhet, feber og dehydrering.

Matforgiftet

Mat som er nødvendig for å overleve. Du trenger det for energi, næringsstoffer, vitaminer og hjernens funksjon. Men når det blir forurenset med et patogen eller noen form for bakterier, kan det slå på deg fort. Mat som dette kan føre til matforgiftning. Noen av symptomene på matforgiftning er oppkast, magesmerter, diaré, tretthet og kvalme.

Allergier

Matallergier er relatert til kroppens immunsystem. Immunsystemet utløses når visse matvarer inn i kroppen, og det er avvist. Noen vanlige matallergier er peanøtter, egg, melk, skalldyr og hvete.

Laktoseintoleranse og cøliaki er to allment kjente forhold. Med laktoseintoleranse, ikke kroppen ikke produserer et enzym som heter laktase, som bidrar til å bryte ned melkesukker kalles laktose. Når laktose inneholder matvarer er spist, kan oppkast og magesmerter følge. Cøliaki er en tilstand der kroppen ikke kan bryte ned protein delen av hvete som heter gluten. Når matvarer som inneholder rug, hvete eller bygg er spist, kan dette føre til magesmerter og oppkast.