Digidexo.com

Virkningene av Benazepril & Grapefrukt

Virkningene av Benazepril & Grapefrukt


Benazepril er fellesnavnet for stoffet Amlod / Benazp, som er en behandling for høyt blodtrykk (hypertensjon). Hypertensjon legger unødig stress til hjertemuskelen ved å forårsake begrensning av blodårene som fører til vitale organer som hjerte, hjerne og nyrer. Benazepril hjelpemidler kroppen i å redusere denne begrensningen ved å blokkere visse enzymer, og dermed slik at blodet frihet til å strømme gjennom organene. Dette stoffet ikke kurere høyt blodtrykk, men det kan bidra til å kontrollere det. Det kan være bivirkninger når du tar dette stoffet, men spesielt hvis det tas med grapefrukt eller grapefruktjuice. Grapefrukt kan forverre visse bivirkninger av Benazepril.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger av Benazepril er hodepine, tørr hoste, svimmelhet og hevelse i hender, føtter eller ankler. Disse bivirkningene har en tendens til ikke å være alvorlige og vanligvis forsvinne i løpet av behandlingen, men forbruker grapefrukt kan forverre symptomer. Kontakt legen din hvis disse symptomene vedvarer eller forverres.

Alvorlige bivirkninger

Brystsmerter, vedvarende sår hals, magesmerter og gulfarging av øyne er bare noen av de mer alvorlige bivirkninger av Benazepril. Kontakt legen din umiddelbart hvis noen av disse oppstår. Unngå å ta dette stoffet med grapefrukt eller grapefruktjuice, da dette kan øke risikoen for disse avvikene.

Forholdsregler

Benazepril og andre hypertensjon kontrollere narkotika kan være livreddende. Som med alle reseptbelagte stoffet, holder seg til doseringen foreskrevet og kontakte legen din så snart som mulig hvis du opplever bivirkninger. Les alltid advarsler om interaksjoner med noe mat eller vitamin produkter som forbruker uforenlige stoffer kan øke farene ved eventuelle bivirkninger og redusere effekten av stoffet.