Digidexo.com

Har Genital Herpes Look Like Herpes av munnen?

Herpes er en sykdom forårsaket av Herpes simplex virus (HSV). Det er to typer av dette viruset, I og II. Genital herpes er vanligvis forårsaket av HSV-II og munn herpes (forkjølelsessår) er forårsaket av HSV-I. Imidlertid, HSV-I kan overføres til kjønnsorganene ved direkte kontakt, og omvendt, kan HSV-II overføres til munningen ved direkte kontakt. Disse to virusene ser identiske under mikroskopet.

Utseende av herpes

Herpes ser den samme enten på munnen eller kjønnsorganene. Når inaktiv, er det ofte ingen ytre tegn på viruset, og noen ganger er det ingen bevis selv når aktiv. Vanligvis, imidlertid, presenterer aktiv herpes som sår. Disse sårene er røde, væskefylte blemmer. Blemmer slutt bryte åpne og tømme en vannaktig væske.

Hvor herpes er funnet

Herpes I og II er vanligvis funnet i munnen og kjønnsorganene, henholdsvis. Men disse lesjonene kan bli funnet på områder der det er ødelagt hud så vel som på anus, lår og rumpe.

Herpes contagiousness

Når herpes er kontrahert, forblir den i nervecellene i vertskroppen alltid. Viruset produserer da symptomene av og på med en person som har sykdommen. Det er spredt gjennom direkte kontakt. Derfor, hvis du har herpes er det viktig å hindre andre fra å komme i kontakt med det infiserte området, selv når det ikke er noen sår.

Andre symptomer på herpes

Selv om det vanligste symptomet er blemme, det er andre tegn på en mulig herpes infeksjon. Disse inkluderer kløe, svie eller smerter i infiserte områder. Det kan også være utflod, hovne kjertler i lysken, muskelsmerter og feber.

Behandling

Det er ingen nåværende kur for herpes simplex I og II, men det er behandlinger som kan bidra til å hindre utbrudd av symptomer. En lege kan forskrive disse. Det er også endringer i livsstil som forbedret kosthold og mosjon og redusere stress som kan hjelpe.