Digidexo.com

Jock Itch Forebygging

Skrittsopp er en ubehagelig tilstand forårsaket av en soppinfeksjon på innsiden av lårene, kjønnsorganer og rumpe. Jock kløe, også kjent som tinea cruris, fører vanligvis et kløende rødt utslett, ofte i form av en ring. Alle, inkludert kvinner, kan få skrittsopp, men det er mer utbredt hos personer som er overvektige fordi infeksjonen kan utvikle seg i hudfolder. Andre risikofaktorer inkluderer tilbringe tid i varme, fuktige forhold og iført trange klær.

Hygiene

En av de enkleste måtene å forebygge skrittsopp er bade eller dusje regelmessig, spesielt etter trening eller utfører en aktivitet som får deg til å svette. Det er også viktig å være sikker på å tørke lysken med et rent, tørt håndkle etter bading eller svetter mye. For å hindre fukt fra samler, bruker et pulver. Det kan også være nyttig å endre undertøy etter trening eller svett fordi underware kan bli fuktig og skape et miljø som gjør at sopp til å trives. Sørg også for å vaske svette klær og håndklær etter hver bruk.

Klær

For å bidra til å forhindre skrittsopp, ha på deg løstsittende bomullsundertøy. Når tilbringe tid i varme, fuktige forhold, sørg for å unngå iført tykke klær eller for mye klær fordi det kan føre til svette for å akkumulere. Det er også viktig å sørge for at klærne passer ordentlig. Tettsittende klær kan bidra til jock kløe. Atletisk støtte bør heller ikke være for liten eller for stramme, fordi det kan føre til jock kløe.

Andre tips

En annen måte å bidra til å forhindre skrittsopp er å sørge for å raskt kunne behandle fotsopp, en annen type soppinfeksjon. Hvis venstre ubehandlet, kan fotsopp spre seg til lysken og kjønnsorganene, forårsaker jock kløe. Du må heller ikke dele håndklær eller klær fordi det kan lette spredningen av jock kløe. Mens på treningsstudio, sørg for å tørke ned noen maskiner før du bruker dem.

Behandling

Skrittsopp lett kan behandles med anti-soppmidler, som er tilgjengelig som salver, pulvere, kremer eller spray. De fleste tilfeller vil svare godt til noen av de over-the-counter produkter tilgjengelig, men i mer alvorlige tilfeller kan en resept-styrke soppdrepende medisiner være nødvendig. Det finnes to typer av over-the-counter anitfungals: allylamines og azoles. Allylamines vanligvis krever en kortere behandling for å rydde opp infeksjonen, men er dyrere enn azoler, som kan kreve en lengre behandlingsperiode.