Digidexo.com

Hva er årsakene til kronisk Kortpustethet?

Hva er årsakene til kronisk Kortpustethet?


Kortpustethet er for det meste en normal forekomst som skjer for en svært kort periode etter anstrengende aktiviteter eller i tider med ekstrem frykt. Det er ikke normalt å oppleve kortpustethet, for eksempel, bare sitte ned eller står opp fra en bøyd stilling. Mange helsetilstander kan føre til kortpustethet, både midlertidig og kronisk.

Kronisk obstruktiv lungesykdom

Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en lungesykdom som forårsaker en kronisk kortpustethet. De to sykdommer som faller inn under kategorien av kronisk obstruktiv lungesykdom er kronisk bronkitt og emfysem. Kronisk bronkitt er en tilstand som fører til store mengder slim og hevelse i lungene luftveier. Emfysem er en sykdom som ødelegger lunge luftblærer. De fleste som har KOLS har begge forhold, ifølge National Institutes of Health.

Allergier

Ditt immunsystem jobb er å holde unna noe det mener er en trussel mot kroppen din, for eksempel virus eller bakterier. Av og til, vil immunsystemet forsvare fremmede stoffer som ellers er ufarlig; Disse kalles allergener. Noen mennesker har ikke noen symptomer assosiert med allergi, der som andre kan ha en rekke symptomer. De vanligste allergi triggere er støv, kjæledyr dander, pollen og mold. Noen mennesker har også allergi mot mat, insektbitt og smykker. Symptomer assosiert med allergi er hoste, kortpustethet (dyspné), tungpustethet, utslett og elveblest.

Astma

Betennelse i luftveiene i lungene kalles astma. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), påvirker astma mer enn 23 millioner amerikanske voksne. Når en person har et astmaanfall, musklene langs luftveiene begynner å hovne opp, noe som fører til pustevansker. Astma utløses i de fleste tilfeller av vanlige allergener (støv, kjæledyr dander, mold og pollen), samt kaldt vær og luftveisinfeksjoner.

Interstitiell lungesykdom

Interstitiell lungesykdom beskriver en gruppe av lidelser som forårsaker progressive lunge arrdannelse. Dette arrdannelse er irreversible, selv om det finnes medisiner tilgjengelig på resept for å bremse ned ytterligere skade. I de fleste mennesker som har denne sykdommen, symptomene kommer gradvis, men i noen, kan sykdommen utvikle seg plutselig. Symptomer inkluderer en følelse av åndenød under fysisk aktivitet, tørr hoste, tung pust, brystsmerter, og negler som bue over fingeren tips. Som sykdommen utvikler seg kan du merke at du er andpusten gjøre normale hverdagslige ting, som å snakke og spise. Når åndenød skjer, er irreversibel skade stede.

Nasal Polypper

Nesepolypper er bygget opp av de betent vev som linje neseslimhinnen. De er mindre sekklignende vekster som begynner å vokse i det indre tak av nesen og utvide til åpne områder. Personer med nesepolypper synes det er vanskelig å puste gjennom nesen, og dermed kjennemerket tegn for nesepolypper er puster gjennom munnen. Andre tegn og symptomer inkluderer nasal obstruksjon, lyd lunger og rennende nese. Behandlingen består vanligvis av reseptbelagte steroider eller antibiotika, men noen mennesker kan kreve kirurgi for å puste lettere. Det er ingen garanti for at nesepolypper ikke kommer tilbake, så de er ikke forebygges.