Digidexo.com

Symptomer på en urinveisinfeksjon under svangerskapet

Symptomer på en urinveisinfeksjon under svangerskapet


Ifølge American Graviditet Association, urinveisinfeksjoner (UVI) er mer vanlig hos gravide kvinner, spesielt i ukene seks til 24 av svangerskapet. Symptomer inkluderer brenning, endringer i urinen utseende og endringer i urin vaner.

Brenning

For de fleste kvinner, er det vanligste symptomet på en urinveisinfeksjon en brennende følelse mens urinering. Dette kan oppleves som urin passerer eller rett etter ferdigstillelse.

Endringer i Utseende

Under en urinveisinfeksjon, kan urinen bli mørk gule eller fargen på te og kan vises skummende. Blod kan også være synlig i urinen.

Endringer i Urin Vaner

En gravid kvinne kan oppleve en økning i at det haster, og en økning i hyppigheten av vannlating. Dette er også symptomer på graviditet gjør en urinveisinfeksjon vanskeligere å identifisere.

Risiko

Ifølge American Graviditet Association, kan en urinveisinfeksjon føre til en nyre infeksjon hvis ubehandlet. Nyre infeksjoner i svangerskapet kan føre til tidlig fødsel, spontanabort og lav fødselsvekt.

Forebygging

For å unngå UVI, anbefaler American Graviditet Association bor hydrert, tørke forfra og bakover, urinering så snart trangen er filt og iført bomull truser.