Digidexo.com

Hvilket nivå av kalium er farlig?

Hvilket nivå av kalium er farlig?


Kalium er en elektrolytt som er nødvendig i legemet for muskelfunksjon og for nervesystemet. Et sunt kosthold kan gi tilstrekkelig kaliuminntak og nivåer; kan imidlertid idrettsutøvere og andre som mister mye væske trenger mer. Kalium balanserer vann og syre i legemet og fremmer også muskelvekst og reparasjon. Visse sykdommer gjør det nødvendig for å unngå å bli for kalium.

Betydning

Personer som lider med diabetes, nyresykdommer og nyresvikt kan ikke forbrenne mange mineraler, kalium er en av dem. De må være forsiktig for å unngå mat med høyt kalium som kjøtt, aprikoser, bananer, honningmelon, melk, kiwi og lima bønner.

Betraktninger

Det er ingen RDA standard for kalium; antyder imidlertid National Library of Medicine at 2 til 2,5 gram daglig av kalium er tilstrekkelig. The Institute of Medicine anbefaler 4000 mg om dagen. Den gjennomsnittlige amerikaner mottar 2-6 gram daglig gjennom kosten.

Identifikasjon

For mye kalium tilstede i blodet er en medisinsk tilstand referert til som hyperkalemi. Symptomer inkluderer hjertebank, magekramper, diaré, muskelkramper, angst, trøtthet, en svak puls og hjertesvikt.

Effekter

Når for mye kalium i kroppen, muskler og nerver kan kortslutte og hjertet kan slutte å slå. Høye nivåer er oftest et resultat av nyresykdommer eller en infeksjon.

Insight

Mange personer med høyt blodtrykk følge en høy-kalium / lav-natrium diett kalt Dietary Approach to Stop Hypertension (DASH) diett. Noen medisiner, inkludert blodtrykket medisiner, anti-inflammatoriske medisiner og heparin (en blod-clotting narkotika), kan føre til en økning i kaliumnivå.

Forebygging / løsning

Inges store mengder kalium eller ta i mer enn kroppen trenger vil ikke gjøre en person sunnere; Faktisk kan det være farlig. Et sunt kosthold og rikelig med væske er optimal for ytelse og velvære.