Digidexo.com

Metoder for Medical & Physical Therapy for mennesker med Cerebral Parese

Cerebral parese (CP), en nevrologisk lidelse som påvirker muskel koordinering og kroppsbevegelse, vanligvis utvikler seg i løpet av svangerskapet. Fosterskader eller mangel på oksygen under fødselen er typisk hvordan CP oppstår. Vanlige symptomer på CP inkluderer problemer med å balansere, forsinket hånd-øye-koordinasjon og vanskelig gangart (måten en går). De mest alvorlige tilfellene av CP kan inkludere symptomer som anfall, manglende evne til å gå og problemer med å kommunisere. Fysioterapi (PT) og ulike former for medisinsk behandling er metoder for cerebral parese behandling som bidrar til å lindre fysiske symptomer på CP.

Fysioterapi

Fysioterapi er en vanlig form for cerebral parese behandling og kan mottas via en resept fra lege. Fysioterapi er tilgjengelig på flere steder. Mange skolesystemer kan tilby barn med CP fysioterapi. Poliklinisk behandling på et rehabiliteringssenter og ansette en privat terapeut er andre fysioterapi alternativer. Øvelsene gjøres under økter med PT varierer etter tilstanden til personen. Øvelser kan arbeide for å korrigere gangart, bedre balanse, bygge overkroppen styrke eller bedre andre fysiske problemer forårsaket av CP.

Et alternativ til fysisk terapi er vann terapi. Noen anser vannterapi tryggere enn land terapi fordi det er ikke harde overflater for pasienten å falle og skade seg på. Vannet også lindrer stress vil typisk plasseres på musklene, noe som åpner for en økning i omfanget av bevegelse under øktene. Som PT, er akvatiske terapi tilgjengelig gjennom en resept fra lege, og tilbys på steder som rehabiliteringssentre.

Medical Therapy

Botox-injeksjoner og medisiner som slappe muskler er medisinsk terapi alternativer for behandling av cerebral parese. Botox-injeksjoner, brukt kosmetisk til å forebygge rynker, kan bidra til å avlaste tetthet i muskler hos pasienter med cerebral parese. Legene injisere botox inn i et stramt område, for eksempel hamstrings. Den botox slapper midlertidig musklene. Effektene av botox behandling varer vanligvis fra hvor som helst mellom 05:56 måneder. Når injeksjoner slites av, planlegge en annen avtale for injeksjoner med legen din. Motta en økt mengde av fysioterapi i månedene etter at botox injeksjoner kan bidra til å maksimere nytten av behandlingen.

Foreskrevet medisiner fungerer også for å slappe muskler. Baklofen er en mulig medisin leger vil foreskrive for cerebral parese behandling. Oral baklofen kommer i form av en pille. De avslappende effekten av baklofen varer vanligvis opptil åtte timer betyr baklofen må tas flere ganger om dagen. Dopaminerge medikamenter, som sinernet og Artane, er andre stoffer som kan være foreskrevet for å kontrollere muskelkramper hos personer med cerebral parese.

Den rette behandlingen for deg

De cerebral parese behandlingsmetoder omtalt i denne artikkelen er bare noen av de mange cerebral parese behandlinger der ute. Hvis du har cerebral parese eller omsorg for en kjær med CP, snakk med legen din om riktig behandling for deg.