Digidexo.com

Problemer Waking Up With Fibromyalgi

Selv om årsaken til fibromyalgi har ennå ikke bestemt, symptomene på tilstanden er stort i antall. For mange lider av fibromyalgi, er ekstremt vanskelig og utmattende å leve et normalt liv. Gå på jobb, matlaging måltider og ta vare på barn blir ofte møtt med smerte og frustrasjon. Og, for mange, begynner frustrasjonen først i morgen. Å våkne opp med fibromyalgi kan ofte forlate deg følelsen som du ikke har sovet et kyss.

Bakgrunn

Ifølge National Fibromyalgi Forbund, "Fibromyalgi er en vanlig og kompleks kronisk smerte lidelse som rammer folk fysisk, mentalt og sosialt." Teknisk sett har fibromyalgi blitt klassifisert som et syndrom i stedet for en sykdom, fordi det ikke kan være relatert til en identifiserbar årsak. Dessverre for mange lider av fibromyalgi, er ingen permanent kur er tilgjengelig ennå. Symptomene på syndromet er uforutsigbare, påvirker sine ofre når som helst på dagen eller natten.

Vanlige symptomer

Fibromyalgi produserer utbredte smerter i hele kroppen. Det kan ramme alle deler av kroppen, med ulike grader av intensitet, alt fra skarpe stikkende smerter til dype muskelsmerter. Smerte er ofte verre om morgenen, selv om det kan skje når som helst i løpet av dagen. Mange lider også oppleve vanskeligheter med søvn, noe som resulterer i overdreven tretthet i løpet av dagen. Andre symptomer kan omfatte kronisk hodepine, irritabel tarm og blære, rastløse ben syndrom, nedsatt hukommelse, hud sensitiviteter, angst og depresjon, blant andre.

Utmattelse

Mange mennesker som lider av fibromyalgi klager over overdreven tretthet og utmattelse på alle tider av dagen. Selv etter en hel natts søvn, de ofte føle seg helt utslitt og mangler energi til å komme ut av sengen. Dette trøtthet fører ofte til problemer i alle aspekter av livet, som tretthet drenerer kroppens utholdenhet og energi. Det blir vanskelig å konsentrere seg og tenke klart, forårsaker problemer hjemme, på jobb eller skole.

Mangel på Deep Sleep

Fibromyalgi forskning har vist at pasienter som lider av syndromet sjelden nå den dype søvnen del av søvnsyklus. I stedet, når de kommer til dette stadiet av søvn, begynner hjernen å oppleve stadige utbrudd av hjernens aktivitet. Denne hjerneaktiviteten hindrer dem fra å nå den dype, restorative søvn som kroppen krever for å fungere normalt. Så selv om personen sover i åtte eller ni timer, vil de føle som om de har knapt sovet i det hele tatt.

Morgenstivhet

En stor del av fibromyalgi lider også oppleve morgenstivhet, en utbredt stivhet i hele kroppen på å våkne. Det blir ofte forklart som en uvanlig tetthet i muskler, ledd, sener og leddbånd i hele kroppen. Det påvirker oftest ryggen og ekstremiteter, som hender, føtter, armer og ben. Mens morgenstivhet vanligvis bare varer i ca 30 minutter, kan det vare i flere timer. Stivheten gjør det vanskelig å bevege seg normalt, noe som ofte gjør det vanskelig å komme ut av sengen om morgenen.