Digidexo.com

Chromes Disease Information

Chromes Sykdom er faktisk Crohns sykdom. Det er en type inflammatorisk tarmsykdom som forårsaker slimhinnen i fordøyelseskanalen til å bli betent. Tilstanden gir magesmerter og alvorlig diaré. Betennelse i fordøyelseskanalen ofte sprer dypere inn i de berørte vev, forårsaker ødeleggende smerte, og det kan føre til alvorlige komplikasjoner. Det finnes ingen kur for Crohns sykdom. Men med forskjellige typer behandlinger kan symptomene på sykdommen reduseres.

Årsaker

Selv om det ikke er kjent hva som forårsaker Crohns sykdom, er det antatt at immunforsvaret og arvelighet spiller en stor rolle. En mikro-organisme, Mycobacterium avium underarter paratuberkulose, har blitt funnet i tarm vev og blod av mange mennesker som har Crohns sykdom. Selv om det ikke er blitt bevist, er det antatt av mange helsearbeidere at denne mikro-organisme kan være hva som utløser sykdommen. Arv kan også være en faktor. Om lag 20 prosent av pasienter med Crohns sykdom har et søsken, foreldre eller barn som også har sykdommen.

Symptomer

Symptomene på Crohns sykdom kan utvikle plutselig eller kommer på gradvis. De kan være alvorlig eller mild. Symptomer er diaré --- noen ganger et dusin eller flere avføringer om dagen, magekramper og smerter som noen ganger ledsaget av kvalme og oppkast, blodig avføring, sår i tarmen og munnen, tap av appetitt og vekttap, abscesser eller fistler , feber, tretthet, leddgikt, hudsykdommer, øyebetennelse og betennelse i leveren og / eller gallegangene. Barn med sykdommen kan ha treg utvikling.

Risikofaktorer

Crohns sykdom krysser alle alder og rase linjer. Imidlertid er diagnose av Crohns sykdom mest vanlig hos mennesker er mellom 20 og 30 års alderen. Hvite er de med høyest risiko for å utvikle sykdommen. Men personer som er av jødisk europeisk avstamning er fire ganger mer sannsynlig å ha Crohns sykdom. Din risiko for å utvikle sykdommen er høyere hvis du har noen i familien som har sykdommen. Personer som bor i urbane områder og / eller nordlige klima er mer sannsynlig å utvikle Crohns sykdom. Røykere er mer sannsynlig å utvikle sykdommen, som er enkeltpersoner som har brukt Accutane --- en kraftig akne medisinering.

Diagnose

Blodprøver som tester for spesifikke antistoffer i blodet kan hjelpe leger diagnostisere Crohns sykdom. Koloskopier, sigmoidoscopies, kapsel endoskopi, barium klyster og røntgen, biopsi av tarmvevet og datastyrte tomografi, også kjent som CT-skanning, kan hjelpe med diagnose.

Behandling

Behandling for Crohns sykdom inkluderer medisiner og, i noen tilfeller, kirurgi. Leger ofte foreskrive anti-inflammatoriske legemidler som kortikosteroider, Mesalamine og sulfasalazin. De kan også foreskrive steroid Klyster og immunsystem dempere, de vanligste er Remicade og Purinethol. Antibiotika kan også være foreskrevet for å redusere skadelige tarmbakterier. Pasientene kan også være foreskrevet anti-diarrheals, avføringsmidler, smertestillende midler, jern kosttilskudd, vitaminer, og plasseres på spesielle dietter. Folk som ikke hjalp med medikamentell behandling og andre behandlinger kan må opereres. Kirurgi kan omfatte fjerning av de skadede delene av fordøyelseskanalen, fjerne arrvev og / eller lukking fistler.