Digidexo.com

Hvordan behandle sår med Maggots

Maggots er ofte tenkt på som lav, motbydelig livsformer. Likevel overraskende nok, disse skumle, crawly gnagerne som klekkes fra egg av slag fly har en medisinsk bruk som kan bidra til å rengjøre og desinfisere sår mens påskynde helbredelse. Praksisen er kjent som enten maggot terapi eller maggot debridement terapi. Kliniske forsøk ved Long Beach Veterans Affairs Medical Center og University of California viste at maggot behandlingen fortsatt et nyttig verktøy i behandling av visse typer sår (for eksempel de som ikke er healing eller sår der huden er døende).

Hvordan behandle sår med Maggots

Få en resept. Monarch Labs er eksklusiv leverandør av medisinske kryp, som krever en resept i USA. Disse larvene er spesielt utvalgt og desinfiseres i forberedelse til å bruke dem på et sår med en spesiell dressing.

Sjekk med forsikringsselskapet for å se om prosedyren er dekket. Hvis det ikke er det, kan det hende du trenger å forhandle medisinsk avgift,

Påfør marken. Samle dem på et sterilt og fuktet kompress. Plasser på såret og dekk med en løs gassbind for å hindre dem fra å rømme.

Fjern dressing etter 48 timer. Løsne dressing og skrelle den tilbake fra pasientens hud mens du bruker en våt gasbind pad for å tørke opp de resterende mark. Kast de larver som smittefarlig materiale, sikkert dobbelt bagging dem for å hindre rømning.

Påfør en fersk maggot dressing. Noen ganger kan det bare tar 2 til 3 dager for å få larver til å rense såret i tilstrekkelig grad, slik at såret skal lukkes eller en hud pode anvendt. I andre tilfeller kan flere kurs av maggot debridement være nødvendig.

Hint

  • Maggot terapi virker ved debridering såret. Marken utskiller fordøyelsesenzymer som flytende død hud vev, slik at marken for å utrydde dødt vev.
  • Mild blødning og utflod fra såret er normalt.
  • Smerte er en mulig bivirkning av å motta maggot terapi, spesielt hvis pasienten er allerede sliter med sår smerte. Hvis smertestillende medisiner ikke lindre ubehaget, kan det hende du må fjerne kryp.
  • Ikke la såret for å lukke over mark og tillater ikke døde mark for å bli værende i såret. Dette kan føre til en allergisk reaksjon eller gyte en sekundær infeksjon.
  • Hvis pasienter får feber eller endret mental status kan det være et tegn på å spre smitte.
  • Pasienter med infeksjoner som er aggressivt fremrykkende eller livstruende bør ikke få maggot terapi.