Digidexo.com

Tegn og symptomer på vekttap

Vekttap er ofte sunt, så mange amerikanere har overflødig fett, noe som kan øke sannsynligheten for helseproblemer som hjertesykdom og kreft. Vekttap er oppnådd gjennom å redusere kaloriinntaket, brenner mer kalorier gjennom trening, eller begge deler. Mens være tynn og passer fører til god helse, vekttap, spesielt hurtig vekttap, kan føre til problemer i tillegg. Folk allerede på en sunn vekt kan miste vekt utilsiktet.

Body Shape

For mange mennesker er det viktigste aspektet av vekttap er dens effekt på sitt utseende. Kalorier av energi lagres i kroppen som fett, og fettet har en tendens til å bygge opp i visse områder som mage, sider, rumpe og lår, og under armene, noe som kan resultere i en slapp utseende. Når en overvektig person mister vekt, disse problemområder er vanligvis den første til å redusere. Ansiktet ditt blir ofte slankere så vel når du taper vekt.

Slapp hud

Ett tegn på raske vekttap er slapp hud. Når kroppen din masse endringer, må huden utvide eller trekke for å kompensere, men det kan ikke alltid gjøre det så fort som vekten endrer seg. Hvis du mister mye vekt raskt, overflødig hud vil trolig synke, noe som skaper et rynkete utseende, spesielt i områder som så mest reduksjon.

Energinivå

Å miste vekt kan dramatisk påvirke din energi nivå. Raskt vekttap, spesielt fra kosten, fører ofte til tretthet, siden kroppen din ikke får mye energi. På den annen side, kan miste vekt gjennom fysisk aktivitet gjør deg mer energisk, som hjertet og musklene blir sterkere og kroppen er veid ned av mindre fett.

Temperment

Å miste vekt kan påvirke ditt humør. Mange mennesker utlede en del av deres selvbilde fra deres utseende, så å miste vekt kan øke tillit, redusere stress og lette symptomer på depresjon. På den annen side kan strenge slanking og fitness regimer gi irritabilitet. Noen ganger stress og angst kan faktisk føre til uventet vekttap.

Libido

Vekttap ofte kan øke din libido. Når hjertet må pumpe blodet gjennom mer fettvev, kjønnsorganene har en tendens til å være mindre sensitive, og overvektige menn kan ha problemer med å oppnå ereksjon. Å miste vekt kan også forbedre libido ved å øke selvtilliten din og din attraktivitet til andre.