Digidexo.com

Farene ved jod kosttilskudd

Farene ved jod kosttilskudd


Skjoldbruskkjertelen krever jod for å lage hormoner, og utilstrekkelige mengder i kroppen kan føre til infertilitet hos kvinner, en forstørret skjoldbruskkjertelen og skjoldbruskkjertelkreft. Få matvarer inneholder naturligvis dette viktige næringsstoffet, så jod er lagt til bordsalt, som er allment tilgjengelig i USA. Hvis du ikke spiser nok jod og velger å ta et supplement, følger den anbefalte doseringen for å unngå uønskede helsekonsekvenser.

Vanlige bivirkninger

De mest utbredte bivirkninger av for mye jod er ubehagelig, men relativt ufarlig hvis adressert umiddelbart. De inkluderer kvalme og magesmerter, rennende nese, hodepine, diaré og en metallisk smak i munnen. Hvis du fortsetter å ta jod kosttilskudd, sier MedlinePlus du kan oppleve sårhet i tennene og tannkjøttet, svie i hals og munn, økt spytt, hals betennelse, urolig mage, sløse, depresjon og hudproblemer.

Onset of Struma

Tar for mye jod blokkerer syntesen av skjoldbruskkjertel hormon, forårsaker lave skjoldbrusk nivåer, eller hypotyreose. Skjoldbruskkjertelen blir pålagt tunge hvis du har hypotyreose, forårsaker kjertelen å forstørre og produsere en bule på halsen kjent som en struma. Overdreven jod inntak kan også føre til Graves 'sykdom og Hashimotos sykdom, en autoimmun lidelse. Graves 'sykdom fører til en struma og høye skjoldbrusk nivåer. Hashimotos sykdom resulterer også i struma som immunsystem ødelegger skjoldbruskkjertelen.

Skjoldbrusk problemer

The University of Maryland Medical Center anbefaler å rådføre deg med lege før du tar en jod supplement fordi overdosering kan føre til visse skjoldbrusk kreft eller tyreotoksikose. Sistnevnte er en skadelig tilstand der du har farlige mengder skjoldbruskkjertelen som sirkulerer i blodet ditt. The Office of Kosttilskudd viser også thyreoiditt, eller betennelse i skjoldbruskkjertelen, som en bivirkning av for mye jod. Denne tilstanden sakte ødelegger skjoldbruskceller, som fører til tretthet, vektøkning, forstoppelse, tørr hud, depresjon og mosjon intoleranse.

Anbefalingene

Tilstrekkelig inntak av jod satt av Institute of Medicine for voksne er 150 mikrogram per dag. Gravide trenger 220 mikrogram, mens du ammer kvinner bør få 290. Det høyeste beløp som mest sannsynlig ikke vil gi bivirkninger er satt til 1100 mikrogram per dag, en grense som omfatter gravide og ammende kvinner. Sensitive personer kan oppleve negative helsemessige konsekvenser ved lavere doser. Bivirkninger for disse personene inkluderer hevelse i lepper og ansikt, alvorlige blødninger og blåmerker, feber, leddsmerter, forstørrede lymfeknuter, allergiske reaksjoner og død.