Digidexo.com

Hva gjør Milk Thistle Do?

Milk Thistle er en lilla og rosa blomstrende plante med medisinske fordeler har blitt brukt i tusenvis av år. Ifølge National Cancer Institute, frukt og frø av en melk tistel brukes til å lage løsninger for lever og galleplager og lindre toksisitet av kjemoterapi. Fordi den amerikanske Food and Drug Administration har ennå ikke godkjent bruk av melk tistel i behandling av kreft eller noen annen medisinsk tilstand, er melk tistel kun tilgjengelig i USA som en urte kosttilskudd.

Fakta

Milk Thistle er av slekten Silybum og vokser som en årlig eller annethvert år plante. Det er innfødt til Middelhavsområdet, men kan nå bli funnet i ulike deler av verden, inkludert USA. En flavonoid kompleks (en klasse av plante sekundære metabolitter), Silymarin, er den aktive ingrediensen i melk tistel som gir den dens gode krefter. Silymarin er en antioksidant som er hentet fra melk tistel er frø, og som et begrep, som ofte brukes om hverandre med begrepet "melk tistel."

Kjennetegn

Ifølge Mayo Clinic, er melk tistel mest brukt for behandling av lever og galleblæren lidelser. Opprinnelig brukt som et supplement for å lindre menstruasjonsproblemer, depresjon, åreknuter og som en måte å øke morsmelk produksjon, kommer melken tistel moderne popularitet fra sin søknad til behandling av leversykdom.

Fordeler

Silybium fordeler kan resultere fra dets rapporterte evne til ikke bare å produsere nye celler, men også stoppe produksjonen av dårlige celler (særlig kreftceller). Som et resultat, blir den brukt til å behandle lever cirrohosis, toksin-indusert leverskade (sopp toksisitet), galleblæren lidelser, kronisk hepatitt (hepatitt C), høy-kolesterol, og kreft. Melk tistel kan senke blodsukkernivået.

Ifølge National Cancer Institute, har melk tistel makt til å gjøre kjemoterapi mer effektiv og mindre giftig. Det er kjent for å bremse veksten av kreftceller.

Doser

Milk tistel blir vanligvis oppfattet som kapsler eller tabletter. Ifølge Mayo Clinic, voksne i alderen 18 og eldre bør ta 230-600 milligram Silymarin per dag, fordelt på to eller tre doser.

Sikkerhet

Ifølge Mayo Clinic, folk som er allergiske mot tusenfryd, artisjokker, felles tistel, kiwi eller noen av melk tistel er bestanddeler (silibinin, silychristin, silydianin, silymonin, siliandrin) kan være allergisk mot melk tistel. Men alvorlige allergiske reaksjoner er sjeldne. Silybium er bivirkninger inkluderer tap av appetitt, halsbrann, diaré, leddsmerter og gass, men er også sjeldne.