Digidexo.com

Øyenvippe Vekst Cycle

Øyenvippe Vekst Cycle


Øyevipper vokser akkurat som alle andre hår på kroppen din. Dine gener bære en spesifikk vekstsyklus for å holde dem vokser regelmessig. Hver hårsekken vokser mange hår i løpet av din levetid. I gjennomsnitt, vokser hver hårsekken 20 nye hår. De vekstfaser blir forskjøvet for å hindre perioder med øyevipper skallethet når vekstsyklus stopper.

Anatomi og funksjon

Du har rundt 90-150 øyevippene på øvre øyelokk og 70 til 80 på nedre øyelokk. De vanligvis vokser i underkant av 1/2-tommers lang og har nervesensorer som forårsaker øyelokket å stenge når et støvkorn treffer en. Estetisk, de ramme de øynene og de filtrerer ut fremmedlegemer og holde dem borte fra øyet.

Anagen

Anagen, den aktive vekstfasen, varierer i lengde mellom kjønnene og fra person til person, men vanligvis varierer fra 30 til 45 dager. Lengden av denne fasen bestemmer hvor lenge hvert hår vokser. Det er genetisk, og du kan ikke endre det å gjøre dem vokse raskere eller tykkere. Bare 40 prosent av de øvre vippene and15 prosent av de nederste vippene er i aktiv vekst til enhver tid.

Catagen

Catagen refererer til middels eller hvilefase som finner sted etter anagenfasen. I løpet av denne fasen lag, stopper vekst og ingen pigment er foretatt. Basen av hårsekken krymper opp mot overflaten av huden. Den fasen varer mellom to og tre uker.

Telogen

Telogen, Shedding fase, er den lengste, som varer tre til fire måneder. Nytt hår begynner å vokse fra hårsekken; som det presser høyere, vil det gamle håret skur naturlig. Siden hver øyenvippe er på sin egen timeplan, trenger du ikke å bekymre deg om dem alle faller ut samtidig.

Re-vekst

Hva hvis du trekker en øyenvippe, vil det vokse ut igjen? Ja, øyevipper vil vokse, men det ta opp til to måneder å fullt ut erstatte øyevipper avhengig av hvor den var i vekstsyklusen. Vær forsiktig fordi hvis du mister en klump av dem, vil hver og en ta en annen tid.

Kunstig Stimulering

Mange myter dreier seg om å stimulere vekst av øyevipper. Noen mener at hvis du klipper tuppene av vippene de vil fortsette å vokse. Mange øyenvippe vekst produkter er tilgjengelig over disk, men ingen har vitenskapelig støtte. Bimatoprost oftalmisk løsning - foreskrevet under navnet Latisse - antas å påvirke den anagene fase ved å øke lengden av denne fase og å øke antall hår i vekstfasen. Ifølge Latisse hjemmeside, "Den nøyaktige måten det fungerer på er ukjent."