Digidexo.com

Medisiner for Blood Sugar

Medisiner for blodsukkeret blir tatt for å hindre blodsukkernivået blir for høyt eller for lavt og for å kontrollere medisinske tilstander som diabetes. Noen medikamenter tas oralt og andre er injisert inn i huden for hånd eller med en pumpe. Medisiner for blodsukkeret er foreskrevet av lege og krever nøye overvåking for effektiviteten og kan være mer nyttig når det brukes i kombinasjoner av to eller flere forskjellige typer.

Insulin

Insulin er et hormon som produseres av kroppen som senker eller opprettholder blodsukkernivået. Insulin er tatt som et medikament dersom kroppen ikke kan produsere nok i seg selv, og det er injisert med en sprøyte, eller brukes i en pumpe.

Sulfonylurea

Sulfonylurea er den vanligste typen medisiner for blodsukker, tas oralt og hjelpe bukspyttkjertelen tjene mer insulin.

Metformin

Metformin kontrollerer blodsukkeret ved å hjelpe kroppen bruke insulin mer effektivt og senker mengden sukker kroppen får fra mat.

Meglitinider

Meglitinider hjelpe kroppen lage mer insulin og er tatt med mat for å hjelpe til med behandlingen av sukker.

Tiazolidindioner

Tiazolidindioner hjelpe kroppen bruke insulin på en mer effektiv og redusere mengden av sukker som lages av kroppen fra bearbeider mat.

Alpha-glukosidasehemmere

Alpha-glukosidasehemmere bremse kroppens opptak av sukker fra mat til å senke blodsukkeret og er tatt med hvert måltid.

Advarsel

Insulin kan senke blodsukkeret for mye og føre til vektøkning, noe som kan komplisere andre forhold som hjertesykdom og diabetes.