Digidexo.com

NHS Psoriasis behandlinger

Psoriasis er en hudsykdom forårsaket av hudceller blir reprodusert for raskt. Det tar 21-28 dager for hudcellene å gå gjennom deres livssyklus, fra skapelse til døden. Psoriasis forekommer når denne prosess finner sted i 2-6 dager. Dette fører til flassende, røde flekker på huden og er oftest funnet på nedre rygg, knær og albuer. Psoriasis er en kronisk sykdom som kan oppstår på nytt til enhver tid. På denne tiden, er det ingen kur for psoriasis, men det kan behandles med følgende metoder.

Typer psoriasis

Det finnes flere typer psoriasis, men det vanligste er plakkpsoriasis. Åtti prosent av personer med psoriasis har plakkpsoriasis. Rød, tørr hud lesjoner dekket i sølv skalaer kalles plakk og er vanligvis funnet på knær og albuer. Plaketten kan noen ganger være såre og kløende og kan føre til at området rundt å sprekke og blø.

Hodebunnen psoriasis forekommer normalt på baksiden av hodet, men kan dannes hvor som helst på hodet eller på hele hodet. I de mest intense tilfeller kan det føre til skallethet, men dette er sjelden varig. For noen kan dette være svært kløende, mens andre kan føle noe ubehag.

Årsak til Psoriasis

Årsaken til psoriasis er ennå ikke kjent, men det er sikkert at immunsystemet er involvert. Den sped opp huden syklus er forårsaket av antistoffer som kalles T-celler angriper hudcellene. Disse angrepene utløse immunsystemet til å skape mer hud og T-celler.

Behandling av psoriasis

Mens det er ingen kur for psoriasis, kan en fastlege være i stand til å behandle saker som ikke anses for ekstrem eller alvorlig. Alvorlige tilfeller der psoriasis dekker et stort område kan berettige en henvisning til en dermatologi spesialist. For milde tilfeller kan en aktuell kortikosteroid brukes til å bremse ned produksjonen av hudceller. Vitamin D kan anvendes til å undertrykke immunsystemet, bremse produksjonen av hudceller.

Lysbehandling

Foto eller lysterapi er også ofte brukt. Huden er eksponert for sollys eller ultrafiolett lys B kan være effektive i behandling av psoriasis plakk. Denne behandlingen kan føre til en økt risiko for hudkreft, og bør utføres under veiledning av en hudlege.

Medisiner og injeksjoner

Det er også injeksjoner og medisiner som kan tas som en psoriasis behandling. Ciklosporin er tatt ved injeksjon og undertrykker immunforsvaret, reduserer hudens celleproduksjon. Aciterin er en oral medisin som brukes til behandling av alvorlig psoriasis, og har en rekke bivirkninger. Disse kan variere fra tørre lepper til tap av hår. Det er en høy risiko for fødselsskader i inntil to år etter behandling.