Digidexo.com

Hva er årsaken til overdreven gass, Farting & raping?

Selv om det ikke farlig eller livstruende, overdreven gass kanskje ikke får du invitert til mange sosiale arrangementer. Faktisk kan du ikke engang stå å være rundt deg selv. Men gass tjener et formål og kan være et tegn på at du spiser på en sunn måte. Vanlig gassproduksjonen er lik minst 14 episoder av gass-passing per dag. Men det kan være vanskelig å vite når for mye gass er bare pinlig eller tegn på et større problem.

Maten du spiser

Mest alle har hørt at bønner vil føre til gass, men andre matvarer er gjerningsmannen også. Brokkoli eller kål kan være årsaken. Ifølge Mother Nature hjemmeside, fruktjuicer, mais chips, hvetekim, pretzels og popcorn er høyt på listen over gassy matvarer. Dessuten kan en hvilken som helst næringsmidlet eller drikken med sukker føre til fise fordi disse ikke fordøyes så lett. Laktose, sorbitol og fruktose er spesielt problematisk.

Svelget Air

Mens du spiser, gulp du luften så vel som mat. Luft svelger er vanlig. Dette kan økes hvis du spiser raskt, mens du gjør andre aktiviteter eller er stresset. Dessuten vil drikke for mye på en gang eller raskt sette luft i magen. For mye luft i magen fører til mageproblemer og enten burps eller flatulens. Unngå gum-tygging eller spising sukkertøy å redusere mengden av svelget luft.

Abdominal betingelser

Celia sykdom produserer illeluktende luft i magen og abdominal oppblåsthet. Crohns sykdom eller laktoseintoleranse både kan føre til overflødig gass. Leversykdom produserer også abdominale symptomer på oppblåsthet og gass. Få sjekket av en medisinsk faglig for mer alvorlige forhold som kan være årsaken til gass.

Avføringsmidler

Ved hjelp av avføringsmidler kan sikkert føre til at gass. Stimulerende avføringsmidler som Dulcolex er sterkere skuespill og mer sannsynlig til å føre til magekramper eller smertefull gass. På den annen side legger Metamucil vann til avføring til å danne hoveddelen, og er mindre tilbøyelige til å produsere for mye gass. Før du bruker avføringsmidler i lange perioder av gangen, sjekk med en medisinsk faglig om bruksfrekvens og andre alternativer til en forstoppelse problem.