Digidexo.com

Full Face CPAP Mask Problemer

Søvnapné er en vanlig søvnforstyrrelse som kan føre til alvorlige helseproblemer. Behandlingen er tilgjengelig ved hjelp av en kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskin. Disse maskinene fungerer ved å levere en kontinuerlig mengde lufttrykket som minimerer eller eliminerer apnea episoder. En av komponentene i en CPAP maskin er den ansiktsmaske. En vanlig type maske er det full ansiktsmaske, og mens disse er effektive, de har sine egne problemer.

Ubehag

Opplever ubehag er et vanlig problem forbundet med full ansikts CPAP maske. Dette kan være fra å justere stroppene på masken for stramt eller å ha en maske som ikke passer ordentlig. En maske som passer godt bør sitte så stramt nok til å hindre luftlekkasje, men ikke forårsake smerte eller ubehag.

Air Lekkasje

Luft som lekker ut rundt masken er forårsaket fra masken ikke blir justert stramt nok eller en maske som ikke passer ordentlig. Hvis dette skjer, justere stroppene på masken til det ikke er luft lekker, eller prøv en annen maske til du får en som passer riktig.

Klaustrofobi

Du har kanskje en periode med tilpasning til seg en maske og kan selv ha små klaustrofobiske følelser i begynnelsen. Dette vil gå bort med tid og tålmodighet. Hvis dette skjer, kan du begynne langsomt av seg masken i korte perioder mens våken før du blir vant til å ha det på ansiktet ditt, og deretter øke tiden før du bruker den mens du sover.

Hudirritasjoner

Det er mulig å få sår eller hudirritasjoner fra å bruke maske. Ofte er dette forårsaket av en lekk maske eller svett rundt masken. For å hindre at dette skjer, rengjør masken daglig og la det lufttørke. Vaske ansiktet vil også bidra til å forhindre en opphoping av olje på masken. Hudirritasjoner kan også være forårsaket av en dårlig tilpasset maske.

Fjerne Mask mens du sover

Du kan finne deg selv å fjerne masken mens du sover. Hvis dette skjer, sørg for at masken passer deg ordentlig. Du må også gjøre forpliktelse til å venne seg til seg og bruker masken. Det vil ta utholdenhet, men økt kvalitet på søvn og bedre helse du opplever vil gjøre det verdt det.

Begrenset sovestillinger

Iført full ansiktsmaske begrenser ofte de stillinger der du kan sove; sove på din side kan bryte forseglingen, og dermed gir luft til å lekke rundt masken. Masken egentlig bare tillater deg å sove på ryggen, som kan være dårlig for søvnapné.