Digidexo.com

Håndverk for matvaregruppene

Håndverk for matvaregruppene


De fem store matvaregrupper er korn, grønnsaker, frukt, meieriprodukter og protein. Det amerikanske Department of Agriculture (USDA) bemerker også at et sunt kosthold bør inneholde bare en liten mengde av oljer og at tomme kalorier fra matvarer som brus og godteri bør minimaliseres. Hands-on håndverk med barn er en grafisk, minneverdig måte å undervise denne informasjonen. Som alltid, når ledende et håndverk, forberede håndverket på forhånd slik at du har en modell for å vise.

My Pyramid

USDA gir et interaktivt verktøy kalt My Pyramid for å fastsette individuelle matønsker. Du kan legge inn din alder, kjønn, høyde, vekt og aktivitetsnivå og får de anbefalte porsjoner av hver matvaregruppe du bør spise på en dag. Etter å ha mottatt deres personlig informasjon fra My Pyramid, kan barna tegne bilder av mat på små pappesker til å lage en pyramide av sine daglige behov.

Hånd til munn

Hvert barn trekker et stort smilende ansikt med åpen munn viser sunne tenner. Som barn arbeider, snakke om viktigheten av de matvaregruppene for vekst, tenner styrke og generelle helse. Serverer en snack fingermat som har alle matvaregrupper, for eksempel firkanter med ost for meieri, rå gulrøtter for grønnsaker, og så videre. Be barna identifisere de matvaregruppene som de spiser. Spore hvert barns hånd på et eget ark. Barna farge og merke hver finger som følger: oransje for meieriprodukter, brun for protein, gul for korn, rød for frukt, grønt for grønnsaker. Skjær rundt nå dekorert hender og lime dem til hvert barns ansikt bilde.

Mat Mobile

Barna klippet ut bilder av mat i alle fem mat grupper fra magasiner og fargede matbutikk flygeblad. Bruk krysset sugerør som balansen og henge bildene på strengene for å lage en fargerik mat mobil.

The Craft of Cooking

Med tilsyn av voksne, barn planlegge og forberede et enkelt måltid med alle fem mat grupper. Inviter barnas foreldre til å bli med dem for måltidet. Før spising, barna presentere hva de har lært og i hvilke matvaregruppe hvert element på menyen faller.