Digidexo.com

Hva som forårsaker en person til å være tørst?

Hva som forårsaker en person til å være tørst?


Tørst er en prosess som er utformet for å regulere fluidbalansen i dyrekroppen, spesielt hvis inntak av natrium er nylig økte. Imidlertid kan tørste også være symptom på en alvorlig medisinsk problem. Friske mennesker bør drikke nok væske for å urinere hver to til fire timer, og urin bør være en blek farge. Mørk urin kan være et symptom på dehydrering.

Dehydrering

Tørst er et symptom på dehydrering, sammen med en tørr og seig munn og redusert urinering. Andre symptomer på dehydrering kan inkludere hodepine og tørr hud. I mer alvorlige tilfeller av dehydrering, kan mennesker lider av delirium, bevisstløshet og overdreven tørste. Unngå drikker som inneholder diuretika, slik som soda og kaffe. Rehydrere med vann. Drikk om en kopp vann før, under og rett etter trening for å unngå dehydrering.

Diabetes

Dessuten dehydrering, kan tørste også være et symptom for diabetes, et endokrine system uorden. Diabetiker individers kropper er ute av stand til å regulere blodsukkeret. Andre symptomer på diabetes kan være tretthet, vekttap eller gevinst, skader som leges sakte, og vannlating som kan oppstå så ofte som hver time. Behandlinger kan omfatte insulin behandlinger eller muntlig diabetes medisiner.

Livsstil og kosthold Bidrag

Tørste kan også være relatert til kosthold. De som spiser krydret eller salt mat kan finne seg tørste oftere enn de som konsumerer andre matvarer. Sykdommer som forårsaker diaré og kvalme er sannsynlig å bidra til dehydrering, som kan fremme tørst. Enkelte legemidler, som antikolinergika eller fentiaziner, også forårsake tørste.

Hjerte, nyre og leversvikt

Kroppsvæsker kan flytte fra blodet og inn i kroppens vev på grunn av lever, nyre eller hjertesvikt, som fører til tørste. Hjertepumpe medisinering og blodkar dilatatorer er to kurs av mange tilgjengelige behandlinger for hjertesvikt. Leversvikt kan behandles ved herding av en underliggende virus ansvarlig for tilstanden, eller ved å bevare en del av leveren. En levertransplantasjon kan være nødvendig. Nyresvikt kan behandles gjennom diett endringer, slik som begrensende natrium eller kalium. Du må kanskje gjennomgå dialyse.